Moderátoři: Tomako, acme2000, smith

Profilový obrázek
Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

#2471 15. 9. 2009, 13:49
Proboha, pokud vím, tak hradecká pobočka ČNS, které je vydávala jich má ještě poměrně velkou zásobu. Na každé aukci v HK lze oba díly koupit v předsálí. Cenu si sice už nepamatuji, ale je to sto až dvěstě za díl. 😆

tak tím se to vysvětluje 😃
ono zrovna né každý má možnost jezdit až do Hradce. Teď mě tak napadá, proč vůbec vydali nejdřív 2. díl a teprve po čtyřech letech 1. ?? 😕

Profilový obrázek
NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

#2472 15. 9. 2009, 14:18
Samozrejme, že každý zberateľ niečo kúpi, niečo predá, o tom zberateľstvo predsa je...ale čo sa týka tej päťdesiatkorunáčky, predajca (ivanisko) ju párkrát ponúkal za cenu niečo cez tisíc, alebo za tisícku, a keď znížil cenu, Troll ju okamžite zobral a takmer obratom dal naspäť do aukcie. No neviem, ale mne to pripadá ako čistý kalkul...

Babulik, asi súdiš zo seba....Po 1. : Prvý krát som si všimol tú 50 korunu a bola za podľa mna dobrú cenu, tak som ju ihned kúpil.Nevedel som, že ju predtým niekoľko krát ponúkal.Do sekcie bankovky na aukre zavítam raz za čas.Na minciach som stále.
Po 2. Po kúpe tejto bankovky som dostal ponuku na kúpu tej spomínanej 10 kč a tak som len čakal kým mi príde aj anulát aj 50 koruna, aby som ich hned predal, pretože potrebujem súrne peniaze na tú 10 kč.A aby som na nu mal, tak som vystavil aj nejaké iné veci.Som len pracujúci študent a nemám na účte tisíce eur.Proste musím niečo predať a tieto veci mi až tak nebudú chýbať, lebo moja srdcovka sú ČSR mince.

Nechápem, čo je na tom nepochopiteľné...

Profilový obrázek
acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

#2473 15. 9. 2009, 14:40

NumizmatSR > já rozumím Tvému úmyslu, ale spíše si nejsem jistý, zda zase Ty jsi přesvědčen, že z toho vytěžíš nějaký větší peníz, než jsi do toho vložil. Když koupíš něco na Aukru a obratem to tam zase prodáš tak nevím... já bych to asi nedělal kvůli tomu, že to nabízíš stejnému okruhu lidí (samozřejmě, je to o náhodě, najdou se dva střelci a budou se přebíjet a nakonec na tom vyděláš, ale to by byla poměrně velká náhoda a na základě té bych nekalkuloval) a za druhé to třeba vyfoukneš někomu, kdo by si ji opravdu zařadil do sbírky (nikoho takového se nezastávám - rychlejší bere, o tom žádná - Tobě jde ke cti alespoň to, že je to od Korunky... i za cenu, že proděláš).

Profilový obrázek
NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

#2474 15. 9. 2009, 14:56

Ako som už písal v inom vlákne mne úplne stačí, ked dostanem za každú aukciu (lebo všetko čo predávam som na aukre aj kúpil) toľko koľko som do nej dal.
Takže ak má niekto záujem aj tú 50 korunu predám za toľko čo som ju kúpil.Stačí mi napísať mail: NumizmatSR@gmail.com

Profilový obrázek
acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

#2475 15. 9. 2009, 15:14

no ale pak zas nevidím smysl, když se spokojíš s tím, za koliks nakoupil, že chceš nakumulovat prostředky na něco jiného - nula od nuly pojde a jediný kdo z toho má zisk je Česká pošta. A to nepočítám čas, který strávíš dražbou, dopisováním s prodejcem, vyzvednutím na poště, poplatky za vystavení aukce, znovu balit tu věc a posílat někomu jinému... ale tak když Tě to baví.... :-) Unicuique suum

Profilový obrázek
NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

#2476 15. 9. 2009, 15:27

Ja samozrejme nebudem proti :-) ked pôjde cena vyššie ako som ju kúpil....Kto by bol proti...:-) Ale tak keby som za každú aukciu dostal, to čom som do nej dal,tak by mi to úplne stačilo, pretože tie peniaze potrebujem fakt súrne a nemám čas čakať a zjednávať sa...Ale nechajme to už tak...

Profilový obrázek
Babulik

Uživatel

Zaregistrován:
16. 8. 2009

#2477 15. 9. 2009, 16:00

NumizmatSR: Tak asi som ťa neprávom zaradil do kategórie "šmelinárov", akých sa na aukre pohybuje dosť...
takže sory. O tú "pajsku"by som mal záujem, ale ak by sme sa tu dohodli, nebolo by to porušenie nejakých pravidiel Aukra? Teda hlavne z tvojej strany... radšej si počkám a prihodím...

Profilový obrázek
NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

#2478 15. 9. 2009, 16:18
NumizmatSR: Tak asi som ťa neprávom zaradil do kategórie "šmelinárov", akých sa na aukre pohybuje dosť... takže sory. O tú "pajsku"by som mal záujem, ale ak by sme sa tu dohodli, nebolo by to porušenie nejakých pravidiel Aukra? Teda hlavne z tvojej strany... radšej si počkám a prihodím...

Ospravedlnenie sa prijíma :-) A čo sa týka tej 50 koruny, tak tú aukciu nebudem rušiť, pretože dnes chcem zrušiť tú raznicu, pretože som si ako somár nevšimol, že som ju dal len na 3 dni...a to je málo...a neviem ako inak by som to vedel zmeniť.Asi už len tak, že ju musím vystaviť znovu.No a nemôžem tak často predčasne rušiť aukcie (myslím, že sa za to dáva nejaký zlý bod od aukra alebo čo).

Profilový obrázek
Babulik

Uživatel

Zaregistrován:
16. 8. 2009

#2479 15. 9. 2009, 16:42

jáááááj...asi neprihodím...
"Nesouhlasím se zasláním předmětu do zahraničí
(I dont agree with sending the item abroad)"

so slovenskou registráciou som tak trochu "mimo mísu"... 😲 😲

Profilový obrázek
acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

#2480 15. 9. 2009, 16:43

NumizmatSR > já jsem se taky nechtěl do Tebe pouštět (a myslím, že jsem to ani neudělal), ale rozvinul jsem jen myšlenku, proč jsem na Tvé aukce reagoval :-)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.