Moderátoři: Tomako, acme2000, smith

zilvar8

Uživatel

Zaregistrován:
14. 9. 2019

Vytvořeno:
20. 5. 2022, 14:03

Děkuji za upozornění.

Hans78

Uživatel

Zaregistrován:
8. 9. 2016

Vytvořeno:
20. 5. 2022, 20:16

Je to sice mince, takze to sem nepatri, ale na Aukru se vyskytuji podobne nabidky casto, a nekdy se i prodaji: https://aukro.cz/vzacnou-10-korunu-7009219979

Ja vím, ja myslel, že když je tato diskuse na téma zajímavosti na aukru a jiných aukcích,
že to sem mohu vložit. Tak to se omlouvám.

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
20. 5. 2022, 20:43

Ja vím, ja myslel, že když je tato diskuse na téma zajímavosti na aukru a jiných aukcích, že to sem mohu vložit. Tak to se omlouvám.

numismat@seznam.cz

Hans78

Uživatel

Zaregistrován:
8. 9. 2016

Vytvořeno:
21. 5. 2022, 16:35

Chtěl bych se zeptat, zda nevíte o nějaké nové publikaci Papírových platidel 2022 ? Ty ceny jsou dneska někde jinde. Klim prý o nové publikaci zatím neuvažuje.

vlad_dracul1989

Uživatel

Zaregistrován:
24. 4. 2017

Vytvořeno:
21. 5. 2022, 17:16

Cenného na ní není nic. Ale na Nově byla ve zprávách reportáž z Klimovy aukce, kde se za hodně peněz vydražila její vzácná varianta. Takže prodejce čeká na nějakého diváka, který si z celé reportáže zapamatoval jen to, že "10 Kč 1993 = vzácnost". To je celé, o nic jiného než o sociální inženýrství nejde.

Buďme féroví, nenapsal tam přídavné slovo "vzácná" ani pět výkřičníků. A tisícovka jako daň za blbost, to je ještě celkem levné.🙂

"Democracy.... is non-negotiable."

• Liberty Prime
majkl

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2010

Vytvořeno:
22. 5. 2022, 09:59

Chtěl bych se zeptat, zda nevíte o nějaké nové publikaci Papírových platidel 2022 ? Ty ceny jsou dneska někde jinde. Klim prý o nové publikaci zatím neuvažuje.

Publikovat lze odborné / populárně naučné publikace nebo katalogy nebo ceníky. V prvních dvou kategoriích jsou primárně informace, v cenících většinou jen ceny. Katalog má smysl publikovat tehdy, když se objeví dostatek nových informací. Ceny se vyvíjejí neustále - stačí sledovat internet, aukce apod.
Z tohoto pohledu je pro mě osobně závěr jasný. Nedávno vyšlo relativně hodně nových katalogů (o jejich kvalitě a novosti lze diskutovat, nicméně jsou) a k výročí 100 let koruny velmi zajímavá obsáhlá kniha. Proto pro nejbližších pár let žádný katalog nečekám. Není vyloučené, že někdo vydá nějaký ceník, ale dá se celkem dobře odhadnout, že už v době vydání budou ceny neaktuální.
Řídit se při nákupu . zvlášť vzácnějších položek - tištěným ceníkem mi (z mnoha důvodů) přijde jako ne úplně rozumná strategie. Ale "lidi to chtějí".😉

Hans78

Uživatel

Zaregistrován:
8. 9. 2016

Vytvořeno:
22. 5. 2022, 14:52

Publikovat lze odborné / populárně naučné publikace nebo katalogy nebo ceníky. V prvních dvou kategoriích jsou primárně informace, v cenících většinou jen ceny. Katalog má smysl publikovat tehdy, když se objeví dostatek nových informací. Ceny se vyvíjejí neustále - stačí sledovat internet, aukce apod. Z tohoto pohledu je pro mě osobně závěr jasný. Nedávno vyšlo relativně hodně nových katalogů (o jejich kvalitě a novosti lze diskutovat, nicméně jsou) a k výročí 100 let koruny velmi zajímavá obsáhlá kniha. Proto pro nejbližších pár let žádný katalog nečekám. Není vyloučené, že někdo vydá nějaký ceník, ale dá se celkem dobře odhadnout, že už v době vydání budou ceny neaktuální. Řídit se při nákupu . zvlášť vzácnějších položek - tištěným ceníkem mi (z mnoha důvodů) přijde jako ne úplně rozumná strategie. Ale "lidi to chtějí".😉

Díky za informaci. Jen jsem se ptal, zda někdo nepublikuje v budoucnosti. Mám z roku 2019 . Vím, že se ceny mění neustále, ale aspoň jsem měl přehled, zda někdo něco nenapálil jako v dnešní době inflace. Ještě řekněte, že žádnou nemáte.

PasikCz

Uživatel

Zaregistrován:
28. 9. 2019

Vytvořeno:
23. 5. 2022, 09:18

Nakoniec z toho urobia chybotlač - slepú tlač bez farby😃

Tak stačí se zeptat,...😉

"Dobrý den,

díky za upozornění, opravdu se jedná o naši chybu. Přehlédl jsem to a omlouvám se. Položka bude stažena z aukce, už jsem odstranil obrázky, aby to někoho nelákalo k limitování a v brzké době ji administrátor vyjme z aukce.

Pěkný den,
Pavel Hejzlar"

If it is too good to be true it probably isnt.

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
23. 5. 2022, 18:21

PasikCz napsal/a:

Tak stačí se zeptat,...😉

Bohužiaľ toto je prešľap podobný falošnej minci 25 halier 1932 v raritnej aukcii.

Nikto nie je neomylný, ale takéto omyly by sa v aukčnom dome nemali a ani nemôžu vyskytovať. Možno v diskutabilných položkách a veľmi nebezpečných falzách, ale nie v amatérsky pranej a gumovanej bankovke, či detailne a dlhodobo popísanom falzifikáte mince, o ktorom ten istý aukčný dom vydá publikáciu.

Za vydraženú položku platíme 20% aukčný poplatok, čo je porovnateľné s konkurenciou. Takže by som očakával, že skúmaniu a popisu dražených položiek venujú minimálne toľko svojho profesionálneho času ako aj konkurencia.

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

zilvar8

Uživatel

Zaregistrován:
14. 9. 2019

Vytvořeno:
2. 6. 2022, 15:30

Zítra končí na Aukru aukce této dvacetikoruny. Vypadá to, že druhé písmenko ze série se někam zaběhlo.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.