Ale co ta perforace? Na líci jsou vidět původní 2 dírky + 1 je neprotlačená, ale ten náznak tam po zvětšení vidět je. Je to nějak upravované, protože nesedí ani navázání v 1 z těch dírek na rubu. Podobná (nebo možná úplně tatáž) byla chvíli na ebay, než ji prodejce stáhnul. dokonce zde někdo na ni dával odkaz.
Bankovka se stejnou perforací 3md je právě na Aukru aukce 6994019457. Jedná se pouze o 100 korun 1945 ale prodejce v názvu aukce i v popisu uvádí NEPERFOROVANÁ. Další perla na Aukru je aukce 6993931169. 500 korun 1942 neperforovaná, druhé vydání. To druhé vydání ale prodejce neuvádí ale vložil foto katalogu Aurea kde došlo k chybě a u druhého vydání byly uvedeny stejné ceny jako u prvního vydání, tedy 15 000 za stav N. Brzy Aurea vydala opravu a omluvu. Prodejce ale doufá že se možná chytí nějaký neználek protože má celkem 40 aukcí ale pouze u té jediné má foto katalogu s cenou bankovky. Neumím vložit odkaz na aukce proto jsem vložil čísla aukcí.
Doplnil komentář a omluvil se. Férovější by pochopitelně bylo zrušit příhozy a aukci ukončit. Novou pak spustit bez zavádějících informací.
Přidáno: 05.08.2021 07:41:37
Právě jsem se dozvěděl, že katalogová cena u téhle bankovky je jiná, je řádově nižší. Cena byla v katalogu chybně uvedena. Nechtěl jsem neznalé sběratele tímto ovlivnit, nevěděl jsem to. Aukce je ale platná dále.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.