Moderátoři: Tomako, acme2000, smith

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
26. 1. 2021, 15:39

Neprišiel vám mail z aukra o podvodoch?
...v reakci na události poslední doby, kdy se na českém internetu objevila skupina podvodníků, kteří se snaží vylákat uživatelské údaje, aby mohli vystavit a "prodat" fiktivní zboží, Vás chceme požádat o zvýšenou obezřetnost při Vašich aktivitách v online prostředí...
-s-

vlad_dracul1989

Uživatel

Zaregistrován:
24. 4. 2017

Vytvořeno:
26. 1. 2021, 18:33

Jojo...

"Zejména buďte velice opatrní u nabídek zboží s Kup Teď cenou, které jsou na první pohled velice výhodné, a to především v kategoriích jako jsou Numismatika či Bankovky. Pokud takový prodejce nenabízí Bezpečnou Aukro platbu, vyžádejte si u běžící aukce o její doplnění, popř. se na nás obraťte s dotazem na jeho důvěryhodnost.

Děkujeme Vám za spolupráci i využívání našich služeb.

S přátelským pozdravem,
tým Aukro"

Hurá?
No ještě že je tu pro nás tým Aukra, který to s námi myslí dobře, a nikdy by nezradili důvěru kupujících.

"Democracy.... is non-negotiable."

• Liberty Prime
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
26. 1. 2021, 19:15

Hold plevel se vyskytuje všude, krom toho je na aukru nespočet solidních a praxi ověřených prodejců.. Naivita, neznalost a hloupost je bohužel taky mezi námi a tohle je svým způsobem bič na ně. Na aukru, bazoši a další podobných portálech se v podstatě už od počátku jedná o běžnou praxi . Další varianta se nabízí, že tyhle varování jsou součástí propagace aukra k nově zavedeného systému.. FAQ bezpečná Aukro platba..

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Novacik1

Uživatel

Zaregistrován:
5. 9. 2020

Vytvořeno:
31. 1. 2021, 23:51

S kde kym ako aj s FilipS. som mal tu cest obchodovat, nastastie som kupoval bankovky v UNC a stavoch 1 ktore som si pamatal zo salovych aukcii. Pred 2 rokmi cca predaval este stavy UNC (ohodnotenie Aurei) no teraz uz vsetko a aby ste vedeli vyvazal sa na audi s6 a mercedes gls 500 takze zle si panko asi nezil - nasypal som do obchodov cca 1,5mil kc nastastie k mojej spokojnosti , a nerobilo mu problem chodit az na vychod republiky a historka o ruskych oceliarniach a stavebnej firmy v cr bola samozrejma , zrejme ho tlacila fin situacia, stretnuti sme mali asi do 10 nez mu dosiel kvalitny material neupraveny. Ja som rad ze som mal to stastie nakupit kvalitu za rozumnu cenu - v aurei za 100T bez popltkov a moja kupa 100T. Ale pred kzdym stretnutim som musel nastudovat celu aureu 4 roky dozadu aby som nakupil dobre... pmatam ze 2000poukazku kupil za 150T+poplatky stav 1 a predaval za 300T v UNC. takze clovek sa musel mat napozore ale ked vedel co a ako mydlil si ruky ako sa hovori...

markyz

Uživatel

Zaregistrován:
10. 12. 2014

Vytvořeno:
1. 2. 2021, 15:49

No já se v takových částkách nepohybuju, ale pokud přijde překupník na sálovku a přepálí cenu o 30% + (např. těch 100T) kdy už nikdo jinej (normální) nemá zájem a vy ji od něj pak koupíte za těch 100T (tedy za vlastně cca 130% běžné tržní ceny) protože jste vycházel z přehledu sálovek > že je to "dobrá cena". Tak jste sice překupníkovy nedal šanci na velký zisk, ale zároveň jste "legalizoval" cenu/hodnotu tohoto kusu...

Já vím že jsem idealista, ale nechal bych ho to dát taky do sálovky a on kdyby po několika neúspěšných pokusech musel prodat pod nákupkou(já vím že blbost), tak by ho tyhle manýry přešly...

Omlouvám se, já jen přemýšlím a nerozumím tomuto: "já jsem s cenou (za kterou to on vydražil) spokojený jako že "odkoupil jsem za rozumnou cenu"...
/Jasně, o tom co přišlo na prodej tedy později to ted není.../

trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

Vytvořeno:
1. 2. 2021, 16:18

Markyzy dobře jste to napsal !!!!

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
1. 2. 2021, 19:20

S kde kym ako aj s FilipS. som mal tu cest obchodovat, nastastie som kupoval bankovky v UNC a stavoch 1 ktore som si pamatal zo salovych aukcii. Pred 2 rokmi cca predaval este stavy UNC (ohodnotenie Aurei) no teraz uz vsetko a aby ste vedeli vyvazal sa na audi s6 a mercedes gls 500 takze zle si panko asi nezil - nasypal som do obchodov cca 1,5mil kc nastastie k mojej spokojnosti , a nerobilo mu problem chodit az na vychod republiky a historka o ruskych oceliarniach a stavebnej firmy v cr bola samozrejma , zrejme ho tlacila fin situacia, stretnuti sme mali asi do 10 nez mu dosiel kvalitny material neupraveny. Ja som rad ze som mal to stastie nakupit kvalitu za rozumnu cenu - v aurei za 100T bez popltkov a moja kupa 100T. Ale pred kzdym stretnutim som musel nastudovat celu aureu 4 roky dozadu aby som nakupil dobre... pmatam ze 2000poukazku kupil za 150T+poplatky stav 1 a predaval za 300T v UNC. takze clovek sa musel mat napozore ale ked vedel co a ako mydlil si ruky ako sa hovori...

Mať šťastie pri obchode s podvodníkom a ešte si pritom mydliť ruky? 😲 To mi príde ako mokrý sen investora. To vám nebolo nápadné, že bankovky predáva pod aukčné ceny? Si myslíte, že ten človek dobrovoľne prerobil na každom obchode s vami, lebo ste mal "navrch"? Jedine v prípade, že tie bankovky ukradol/nezaplatil.
Ale čo ak tie bankovky v aukcii nekupoval, ale sám ich tam predával s požiadavkou nezmyselnej aukčnej ceny? OMG...😲

Markyz - presne tak. V poslednej dobe sa nestačím diviť ako ľudia vedia bez elementárnych znalostí veľmi dobre "investovať" v akomkoľvek smere.

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Novacik1

Uživatel

Zaregistrován:
5. 9. 2020

Vytvořeno:
1. 2. 2021, 19:28

chcel som tým povedať že ja Som spokojný s tým že napríklad kúpim 50 Kč 1919 v UNC za 150T do zbierky pri dnešnom výbere bankoviek zas neni také jednoduché takúto bankovku, samozrejme nemyslel som to v takomto slova zmysle ako to myslíte vy Že sa budem prehadzovať iba ja s daným človekom a potom to kúpim o 30% drazsie ako normálne. Viac menej Ako som už uviedol tieto naše obchody boli cca pred dvoma/troma rokmi Vtedy ešte neboli ceny také prepálené ako teraz

Novacik1

Uživatel

Zaregistrován:
5. 9. 2020

Vytvořeno:
1. 2. 2021, 19:40

chcel som tým povedať že ja Som spokojný s tým že napríklad kúpim 50 Kč 1919 v UNC za 150T do zbierky pri dnešnom výbere bankoviek zas neni také jednoduché takúto bankovku, samozrejme nemyslel som to v takomto slova zmysle ako to myslíte vy Že sa budem prehadzovať iba ja s daným človekom a potom to kúpim o 30% drazsie ako normálne. Viac menej Ako som už uviedol tieto naše obchody boli cca pred dvoma/troma rokmi Vtedy ešte neboli ceny také prepálené ako teraz

presne to chcem povedať že predajca zakúpil na Aurei Bankovky ktoré boli v UNC stave ohodnotené Aureou, situacia bola taka ze som to šťastie že dotyčný predajca potreboval financie a pol ročnom obchodovaní Dokázal pustiť aj takéto bankovky za menej ako to kúpil bez prirážky, neviem čo je na tomto nepochopiteľné, A prečo každý vidí iba to že tento predajca má financie na nové a nové kusy ktoré chce kúpiť ale nikto nevidí to že aj jemu dôjdu peniaze a potrebuje sa niečoho zbaviť a niekto ma to stastie ze ich preda jemu, V tom čase ešte nenakupoval stavy jedna, dva takže mal iba fakt luxusne kusy, potom vsak sa karta obratila potreboval peniaze na horsie stavy a tym padom aj financie a preto som vlastne bankovky nadobudol v cenach napr 50 1919 (150T) 50 1922 (100) v UNC atd... Nemusím sa tu s nikým dohadovať každému to môže byť jedno ja len poukazujem na to že pred dvoma až 3 rokmi nakupoval iba stavy UNC , Potom prišla vidina zárobku, toto všetko rozpredal a začal kupovať horšie stavy.

mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

Vytvořeno:
2. 2. 2021, 16:12

Vy máte 50k 1919 v UNC z Aurea?😁 Zajímavé, žádná se tam za posledních 10 let neprodávala!!! Jen dva kousky N/0, takže nebyly UNC!!!
Ceny většinou na sálovkách přepaloval jen on, proto máme ceny tam, kde jsou!!!

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.