Nerozumiem vašemu vzrušeniu. Kópie bankoviek predávané v správnej kategórii - kópie bankoviek. Je každého slobodná vôľa alebo obyčajná ľudská hlúposť koľko prihodí na kópiu bankovky. Keby tak postupovali všetci predajcovia čo ponúkajú kópie alebo "oficiálne faksimilie" to by bolo sveta žiť ! 😉
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

pokud si vůbec kupující ale všimne že přihazuje na kopii bankovky ale to je věc druhá. je to v sekci kopie tak mají smůlu. kdyby to bylo v popisu aukce tak neřeknu ani slovo ale ty lidi to ani podle mne neví ... na mě to pusobí nastrašené viz obal,hodnocení bankovky (kopie) atd to je můj názor se kterým tady souhlasit nemusíte.

Už i proto, že byly zrušeny příhozy Numpsziho je jasné, že prodejce ví, že "tak trochu " klame kupující. Jinak by nebyl žádný důvod ke zrušení těchto příhozů. Ale taky je pravda, že je to v sekci Kopie bankovek. Takže reklamace bude asi složitá a hlavně asi neúspěšná. Jen jsem zvědav, kde některé ceny skončí. Jak vidím některé ty ceny / např. 500 K kolek specimen / tak je jasné, že kupující si myslí, že kupují originály a ne kopie.

Ještě mám jednu drobnou poznámku. Když vidím ty ceny, tak mám nutkání si okopírovat sbírku a dát ji do prodeje. Asi by to hodilo pěkný balík za všechno. A vystřihnout anebo ořezat by je mohly moje 4 a 6 leté vnoučnata, možná by byly okraje rovnější ! Je to neuvěřitelné, na čem je možné vydělat !!!

Už jsem se tady zmínil včera, že jsem se sám při vyhledávání na aukru dostal k aukci, která Vám vyhodí bankovku a pokud přímo v ní není popis, což není, tak si spousta přihazujících nevšimne, že jsou v sekci kopie. Řeknete si, že je to chyba kupujícího. Nepřeju Vám, abyste se do podobné situace dostali Vy, toto hraničí s podvodem. V popisu není napsaný nic a pokud si nedáte bacha, tak se to může stát komukoliv. Jsem pro jasnej zákaz prodeje kopií. Kopie ať si udělá každý sám, ale co se mají co prodávat. Chtěl bych vidět filatelisty, jak si kopírujou známky, nebo sběratele obrazů hodí Vangogha do kopírky nebo mincaře. ne jen my Bankovkáři tady trpíme tento sajrajt.👿

Presne tak, Mabrak ma pravdu, to ze v popisu aukcie nie je jasne napisane kopia + to zatavenie do tych home made obalov a uplne absurdne bodove hodnotenie kopie??? - navyse na tom obale nie je napisane, ze je to kopia vedie k tomu, ze vela ludi si mysli, ze prihazduje na original.
Ked uz sme pri tom, dalsia prasarna je vydavat takyto home made vytvor za "nerealizovany navrh", ale urcite sa najdu ludia, ktori na to budu prihadzovat v domnienke, ze to naozaj nerealizovany navrh je.
http://aukro.cz/500-korun-1919-nerealizovany-navrh-bankovky-n-unc-i6527177105.html
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.