Moderátoři: smith
Zaregistrován
6. 7. 2009
No me jednou italska aukcni firma napocitala postovne 48,25€ protoze neposila jinak nez spedicni sluzbou.
Zaregistrován
16. 2. 2008
Při nákupu mince za 150 CHF je to vrchol sprostoty.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Teď nevím jak je to se Švýcarskem, ale pokud by to bylo bráno tak, že je to země mimo EU, tak určitě celní řízení, tj. +20% na celou hodnotu zásilky (tedy včetně poštovného) + clo + kdyby se to posílalo přes poštu, tak ještě poplatky poště + 1-2 měsíce zdržení.
Zaregistrován
12. 1. 2010
turtle: ale pokud měli v podmínkách, že mají takové poštovné, případně že posílají jen přes spediční firmu (což má svou logiku, protože neriskují ztrátu mincí a zdržení jako v případě pošty), tak na to mají právo. Nikdy bych nedražil někde, kde si předtím nezjistím reálné podmínky...
A nevím jak ve Švýcarsku ale tady nezaplacení vydražené mince je zmaření aukce a může dotyčného přijít mnohem dráž než nějakých 150 CHF.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Placení cla přes poštu je vcelku rychlé, zdržení bylo v mém případě pouze pár dní.
Některé švýcarské aukce posílají minci nepojištěnou, tedy ta nejde přes celnici a počítají také pouze snížené DPH. Tedy ve své podstatě tato zásilka vyjde levněji, minimálně o 5 %. Otázkou je, aby mince v pořádku došly.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
1. 8. 2010
Ani jedna firma mi nikdy neposlala poistenú zásielku, všetko len doporučene a hodnota bežne presahuje 1000 Eur. Poštovné je bežne do 15 Eur aj keď to pošlú špedičkou.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
12. 1. 2010
Evropa1 napsal/a:
Placení cla přes poštu je vcelku rychlé, zdržení bylo v mém případě pouze pár dní.
Tak to buďte rád, já na mince čekal přes 2 měsíce a prvních 7 týdnů jsem vůbec netušil, co s nimi je, protože pošta nestíhala a tak to leželo v jejich skladu 6 týdnů, teprve pak to proscanovali, otevřeli a teprve poslali žádost o doložení ceny zásilky. Od té doby mimo EU vůbec nenakupuji, protože nervů, času a peněz nemám nazbyt.
Nevím jak je to teď ale ze začátku šlo přes celnici a scan úplně všechno (pro případ že by někdo poslal něco s hodnotou nad 22 EUR s udáním nižší hodnoty), pak to asi omezili protože se nestíhalo, ale rozhodně pochybuju, že by něco nešlo k proclení jen proto, že je to nepojištěné🙂
Tedy nevím jak si představujete to "přes celnici". V případě České pošty to funguje tak, že sem dorazí zásilka, oni se podívají odkud že to je a pokud je to mimo EU, tak to jde k celnímu řízení.
Aby se počítalo snížené DPH, tak by zásilka musela mít obsah, který tomuto odpovídá. Pokud vím, tak 20% se automaticky počítalo na všechny zásilky mimo EU.
Pokud se to posílá přes spediční firmu, tak s celníky vyřídí všechno sami a bez průtahů a dodatečných poplatků co si ještě účtuje pošta, v tom je obrovská výhoda. Ale těch 20%+clo se zaplatit bude muset, pokud se Švýcarsko bere jako země mimo EU.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Před rokem jsem dostal zásilku v hodnotě 1400 CHF, která přes celnici nešla a aukcionář mě počítal pouze 15% DPH, tedy sazbu vývozního DPH.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
16. 2. 2008
Samozřejmě že na to mají právo, do podmínek si mohou dát co chtějí. Nic to ale nemění na situaci že to je sprosté. Pravdu máš v tom že je potřeba si všechny tyto věci předem zjistit.😉
Zaregistrován
1. 8. 2010
tak minca zo Švajčiarska dorazila. Dali to precliť, tak k predraženému poštovnému mi prirátali 37,6 Eur clo, na mincu za 150 CHF. Sila. Nakoniec ma stála 244 Eur.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.