Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován:
3. 2. 2011

#1 29. 8. 2011, 10:36

Kolegyně a kolegové numismatici, na jiném vlákně "NERVA81" citoval část článku pana Romana Veselého z katalogu AUREA číslo 4. z 19.května 2002 a proto jsem si dovolil založit toto nové vlákno o hodnocení zachovalosti mincí a medailí a jako svůj příspěvek na zahájení diskuse vkládám scany výše uvedeného článku. Předpokládám, že by zde mohla vzniknou docela široká diskuse na téma zachovalost mincí a medailí.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#2 29. 8. 2011, 10:44

Na tento článek si pamatuji, ale postupem času se z těchto předsevzetí staly pouze slova bez obsahu a v následujících aukcích zvítězil obchodnický duch v posuzování kvality zažitý v české a moravské kotlině, kdy se sem dovážejí podřadné mince a přejezdem hranic jako zázrakem katalogově skrásní.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován:
3. 2. 2011

#3 29. 8. 2011, 12:49

To Evropa1: že se kriticky vyjadřujete k článku pana Veselého mne vůbec nepřekvapilo, velmi rád kritizujete jiné numismatiky jako například pana Halačku a teď pana Veselého, ovšem nikdy nepředložíte žádné důkazy. Dovolím si Vás citovat ".....kdy se sem dováží podřadné mince a přejezdem hranic jako zázrakem katalogově skrásní.", můžete předložit jako důkaz svého tvrzení alespoň jednu minci, kterou pan Veselý nakoupil na aukci v zahraničí v horší numismatické kvalitě a pak prodal na své aukci ve vyšší numismatické kvalitě ? Byl bych rád, kdyby jste zde zveřejnil obrázek mince zakoupené na zahraniční aukci a to s popisem mince, která byla u této aukce a obrázek této mince, kterou prodával pan Veselý na své aukci.

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#4 29. 8. 2011, 13:09

To numismatik-FJI.
Kdo o této problematice něco ví, tak ho nepotřebuji informovat a ten, kdo to neví, pak by se měl také snažit trochu sám.
Stále mě tady kritizujete, že nepředpokládám důkazy a kritizuji pana Halačku za jeho chyby. Mě jste tady obvinil, že moje závěry mají cenu úrovně jedna paní povídala. Proč nemáte stejný metr například na pana Halačku, který vydal odborné dílo, které jste si musel koupi za peníze? Kde on dal na svoje závěry nějaké důkazy? Kde je vyfocený důkaz unikátu dvacetikrejcaru 1826 C ve dvou typech? Pokud budete seriozní, pak i jemu doufám napíšete, že jeho informace mají cenu jedna paní povídala. To samozřejmě ale neuděláte, protože to je ikona, které se budete bát a rači pouze budete kritizovat mě a neznáte to, co znamená stejný metr na všechny. Já jsem se vždy řídil, názorem, věř, ale prověřuj. Vy ale mě za stejné věci kritizujete, ale před autoritou sklopíte uši, i když jeho důkazy jsou jenom v rovině nějaké důvěry.
Už mě opravdu nebaví vézt diskuze v tomto duchu a stále se před někým obhajovat a proto sem končím s přispíváním, protože nemám zapotřebí někoho přesvědčovat, že 1+ 1 = 2.
Snažil jsem se sem dávat svoje závěry normální a obyčejné vědecké práce malého sběratele, ale pokud bude pouze kritizovaná, pak v tom nevidím smysl. Kolik jste sem dal Vy přínosných článků, ve kterých byste shrnul svoji několika letou práci?
Děkuji všem za diskuzi a přeji všem hodně osobního štěstí a sběratelských úspěchů.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

#5 29. 8. 2011, 13:13

Ups... Niekto sa urazil....

Bez urážky ale mi to začína pripomínať škblíka v sekcii filatelie 😆

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#6 29. 8. 2011, 13:25

Pane smith, to jste si opravdu mohl odpustit

Profilový obrázek
Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

#7 29. 8. 2011, 13:47

Evropa1 - i kdyz mame nejake rozdilne pohledy na vec, tak by byla skoda se takto ,,urazit". O dobe Frantiska II. toho vite hodne (a nejen o nem), takze by bylo skoda o takoveho prispevatele prijit.

Nicmene trochu chapu dotaz numismatika-fji a rad bych se take podival na mince, ktere p. Vesely koupil v zahranici a u nas je prodaval s lepsi zachovalosti a draz.

A to vse v klidu a miru.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#8 29. 8. 2011, 14:03

Všeobecně kdo to chce vědět, stačí sledovat renomované evropské aukce a aukce u nás.
To, že nějaká mince je ze zahraničí je někdy v aukci Aurea nemusí ani náhodou znamenat, že ji koupil p. Vesely!
A nevím jak jiní, ale nelze si pamatovat všechny mince prodávané v cizině a při príjmu materiálu do některé aukce to hned dohledávat po celém světě(to asi neé co?).
Všeobecně se ale dá říci, že tento přesun ze zahraničních do našich aukcí se děje a různý popis stavů často také.

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

#9 29. 8. 2011, 14:07

Kdyz tvrdim, ze nekdo minci koupil ze zahranici a tady ji prodal s lepsi zachovalosti a draz tak to asi sakra musi vedet o kterou minci se jedna ne?

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Profilový obrázek
numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován:
3. 2. 2011

#10 29. 8. 2011, 20:53

To Evropa: Pana Halačky a i dalších publikujících numismatiků si velmi vážím a to i přes skutečnost, že se mohou v jejich numismatických dílech objevit různé nepřesnosti. Tito numismatikové udělali pro nás obyčejné numismatiky velmi mnoho a nezaslouží si, aby se bez důkázů zpochybňovalo jejich dílo, ano je docela možné, že máte pravdu, že pan Halačka má ve svém díle nepřesnosti, ale v tom případě své tvrzení doložte argumenty.
Osobně jsem Vám přestal důvěřovat a to od okamžiku, když jsme vedli diskusi o katalogu H.D.Raucha a to číslo 50, Vy jste tvrdil, že tento katalog byl vydán asi v malém počtu a že jeho cena je 100 € a přitom když jsem Vás upozornil, že tento katalog je dostupný na eBay za 7 $ a nebo v antikvariátě ve Vídni za 8 €, napsal jste, že jste měl špatné informace a proč bych měl věřit i ostatním Vašim informacím, když si nedokážete zjistit ani takovou maličkost jaká je cena katalogu.
A ještě k panu Halačkovi, při popisu mincí na aukcích používají prodejci odkaz na "Mince zemí koruny České" a mohu se Vás zeptat, co jste o numismatice publikoval Vy ?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.