Zaregistrován
29. 1. 2015
Děkuji🙂 Jakej je mezi sběrateli pohled na pamětní Ag. mince 53 až 92? Chápu, že se jedná spíš o sběratelství než numismatiku, ale na naučení by se mohlo jednat o pěknou sbírku... nebo se pletu?🙂
Zaregistrován
6. 11. 2008
zbytečně mrtvé peníze, v případě potřeby špatně rychle prodejné...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
30. 9. 2010
presne jak pise dracek.
nech to kupis kde kupis, aj tak to preplatis.
ale na zaciatok su to pekne mince za par korun.
ak to kupis rozumne,
pri predaji je strata minimalna.
pri CS pametnych Ag-ckach zacinala vetsina.
kde-kto ti da aj historku k dobru jak platil Ag pametnou mincou za sociku v potravinach 😁
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
29. 1. 2015
Někde jsem zase četl, že Ag. mince obecně jsou dobře likvidní... navíc vzhledem k tomu, že se jedná o Ag. mince je předpoklad, že jejich hodnota by asi klesat neměla... spíše naopak... nebo ne?
Zaregistrován
6. 11. 2008
Ag likvidní ano, ale za kov, ne za co je koupíš...
za cenu Ag pěkné nekoupíš a navíc mají většinou ryzost pouhých 500/1000 nabo 700/1000
navíc pěkných motivů je tam pomálu
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
7. 10. 2006
Zaregistrován
7. 2. 2011
Já budu trochu oponovat. Já mám radši modernu počínaje FJI do dneška. Musíš si položit otázku, zda budeš sbírat nebo investovat a nebo oboje. Já jsem jako puberťák začal sbírat naše mince po roce 1918 a dělám to dodnes. Přitom hrozně rád čtu knihy o historii počínaje vznikem lidstva až po válečný konflikt ve Vietnamu a přesto mě antika a grošovina neoslovila. Naše území nesbírám v ražebním lesku, ale ve stavech max. 1/1. To že na sbírce našich mincí nevydělám je relativní a že současné pamětní mince jsou šmuk, mě nechává chladným.
Hromadu knih si půjčím v knihovně a když zjistím, že ji chci, tak se ji snažím koupit. Nejdříve jsem začal sbírat a pak nakupovat literaturu. Dodnes mám Novotného katalog Čech a Slovenska z roku 1977. Samozřejmě jako památku na počátek. Bohužel jsem měl i 20 letou nesbírací pauzu.
Hlavně nesbírej medaile, ať nemám konkurenci 😃
Zaregistrován
17. 3. 2014
Na numismatice je hezké, že si v ní každý najde to svoje😉
S těmi pamětními mincemi, za sebe: jsem rád, že jsem se jich zbavil. Aspoň zase chvilku byly penízky na nějaké opravdovější mince.
Zaregistrován
16. 2. 2008
Kucera napsal/a:
Jenom pozor na popis zachovalosti který nemusí u některých pořadatelů aukcí vždy odpovídat skutečnosti...
Každá mince má totiž dva různé stupně zachovalosti:
ten od prodávajícího a o trochu nižší od kupujícího 😃 😉
Zaregistrován
29. 1. 2015
No právě😃 a jak se v tom my začátečníci máme vyznat🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.