Zaregistrován
17. 3. 2014
Pokud se můžu ještě vrátit k těm bankám a výtkám od slovenských kolegů. Já například (a jistě nás je takových na aukru hodně) mám jen českou banku, a to z těchto důvodů:
- Nejsem profesionální obchodník, na aukru nabízím jen příležitostně.
- Zřizovat si další účet je pro mě na obtíž, zvlášť když ho jinak vůbec nevyužiju. (už vím, který z bodů vypíchnete, abyste mi ho mohli omlátit o hlavu - to "české" nejde to, je s tím práce apod.)
- U aukcí mám jasně uvedeno, že do ciziny nezasílám.
Přesto každou desátou aukci u mě vyhraje člověk se slovenskou adresou... Je to jen o tom se nějak normálně dohodnout. Jenom jednou asi za 7 let, co jsem na aukru, mě před příhozem kontaktoval Slovák, jestli může přihodit. I s většinou, co se před příhozem nezeptá, je pak jednání úplně v pohodě. Takže jestli někoho deptá, že musí posílat peníze v doporučené obálce, může si zřídit český účet, je to myslím schůdnější cesta, než nutit všechny české prodejce do účtu v cizí měně.
Zaregistrován
17. 3. 2012
chápu tento postoj, a nemyslím si, že není v pořádku. nicméně, pokud si tímto už někdo něco přivydělává, tak v dnešní době je potřeba být proklientský. ale, jak píšu, tohle tady asi není náš případ
btw, účtů mám z různých důvodů 5. využívám v podstatě 2. nijaké obtíže s tím každopádně neregistruji
Zaregistrován
17. 3. 2014
;) Samozřejmě to bylo vztaženo na drobné prodejce z řad fyzických osob. Firmy by měly mít účty v cizích měnách, jinak by na trhu těžko uspěly.
Zaregistrován
19. 1. 2015
Ach jo. Co jsem komu udělal? :-))
Tak znova:
Ad konto: To jsi nepochopil, to sis tam dosadil. O stavu mého konta se tu nikde nepsalo. (V současné době minus 11.000)
Ad Švýcarsko.
Jsem tam (tedy tu :-)) ). Řečí o něm je zbytečně mnoho. Byla mi položena přímá otázka, kde jsem, že se nemůžu osobně dostavovat na burzy ČNS. opravdě jsem odpověděl, že v Basileji. Další diskuze kolem Švýcarska moc smyslu nemají - snad jen vzhledem k cenám mincí zde. Ale jaksi to tu pořád někdo vytahuje.
Ad auto.
Nestěžuju si. Byl jsem dotázán, proč nemohu jezdit kolem, tak jsem popravdě odpověděl. Pokud někdo nechce slyšet odpověď, nebo má v úmyslu ostatní napadat, tak ať se neptá. Co to je za logiku: "Máš tam auto?" "Nemám - proto a proto". "Nestěžuj si!" ???
Nechápu. Pokud si nemám vymýšlet, musím to popsat popravdě a že to někdo hodnotí jako stěžování, je nějaká úchylka či co.
Ano, jsem "rezident" ve Švýcarsku. Ono teda "rezident" je něco jiného, ale asi vím, na co se ptáš. Proto tu nesmím jezdit s mým autem. (Bez vysokých finančních nákladů na převod.)
Ano, jsem nezaměstnaný. Stále ještě. Snad se to teď pomalu lepší aspoň částečným úvazkem, ale žádnou smlovu pořád ještě nemám.
Stačí?
Zaregistrován
19. 1. 2015
Děkuji, vidím to stejně. Opravdu men nenapadlo, že když popravdě odpovím na všechny otázky, vrátí se mi, že si z někoho dělám legraci. Pravda je, že to se mi nikdy ve Švýcarsku nestalo - byť mé odpovědi byly pro místní také často nezvyklé.
Zaregistrován
7. 2. 2011
"Filozof" = filozof a ty myslí trochu jinak (nemyslím to ve zlém, ale v dobrém). Z filozofie chápu jen Jana Sokola (teda doufám, že ano), mám rád zpracování vybraných filozofů od http://cs.wikipedia.org/wiki/Irvin_Yalom
Ještě k bankám. Proč ne více účtů např. musíte sledovat podmínky, naposledy např. mBanka - nepoužíváš naši kartu, tak zaplať 29,- měsíčně a než to zaregistruješ, jsi v mínusu + penále. Howg.
Zaregistrován
21. 11. 2011
Filosof: vubec jsi nepochopil, co mi ve tvych zpravach nesedelo. Neres to. Me to nebavi. Radsi se budu bavit jen o mincich.
Zaregistrován
19. 1. 2015
Tovy
Rozumná řeč, jsem pro. A za nepochopení se omlouvám, jsem asi méně chápavý.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.