Zaregistrován
6. 7. 2009
Voloda16 napsal/a:
btw - podnikatel nemusí mít podnikatelský účet....
to je sice pravda ale české banky to vidí jinak:
http://www.bankovnipoplatky.com/pouzivat-osobni-ucet-k-podnikani-banky-rikaji-ne-12196.html
Zaregistrován
6. 11. 2008
Já to ale vidím opačně, proč by mělo problémy pár "slováků" nakupujích na aukru zajímat prodejce z Čech? Pokud je to pro tyto kupující problém mít korunový účet, nikdo je nenutí nakupovat(nebo prodávat) na aukru 😃
Bohužel různé problémy s kupujícími ze Slovenska jsou na aukru dost časté(pokud nechám stranou zákony, které ať si o nich myslím cokoliv tak platí...)
Ostatně i přes drobné turbolence nám koruna rozhodně většině nevadí a mít euro tam zase naopak přemýšlím, jak se brzy začnou vypařovat eurozáruky jednotlivých zemí platících eurem na půjčky Řecku, které z něj asi ani časem nevydolujete... 😈
Tedy o jaké dani mluvíš... 🙄
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
21. 11. 2011
tocomabyt: 20 kc je super, kdyby to bylo pro prichozi a odchozi SEPA platby. Ja treba si musim kvuli nejakym blbostem drzet CSOB a tam je prichozi i odchozi SEPA snad 250 Kc (ted si nejsem jisty, ale tak nejak to je, neli vice) a co jsem koukal na banky v okoli, je to plusminus stejne. Mimo EU je to jeste drazsi.
smith: OSVC muze mit i osobni ucet. Ale jak jsem psal - clovek z CR nesmi bez povoleni poslat minci starsi 50 (ci kolika let) do zahranici. Za to mu hrozi pokuta az 2 miliony. Tak mozna proto dost numismatik to proste ani nenabizi.
Ale to se jeste da - tohle je horsi: clovek obchodujici ze zahranicim (nabizici sluzbu do zahranici) se musi automaticky stat platce DPH. Myslim, ze to funguje v cele EU, takze i u vas. Navic dle novych zakonu prodejce musi odvadet DPH v zemi kupujiciho, ne u nas, coz je silene slozite.
Zaregistrován
17. 3. 2012
kucera a tobě banky řídí život? ať si to vidí jak chtějí...
taho tak to ti zdarma poradím - udělej si účet zdarma, umí to i GE. na zahraničí pak fio. nabídek se zbavíš zrušením souhlasu, když už jsi ho vědomě dal...
Zaregistrován
6. 7. 2009
za více jak 18 let provozu kamenné prodejny jsem si nejen s nimi užil dost.....
Zaregistrován
17. 3. 2012
tak bohužel s různýma institucemi si člověk užije své. jde o to, aspoň eliminovat kde to není nutné. což chápu, že dnes např. u bank jde, ale takových 18-5let zpátky to asi nebylo růžové. gl
Zaregistrován
7. 2. 2011
pro Voloda 16.
Oba účty mám zdarma i u GE, tak na co třetí otravnou banku. Žádný souhlas jsem nedal, ale u zájemce ze SR s dobrou historií udělám po domluvě někdy výjimku.
Zaregistrován
17. 3. 2012
taho - tak psal jsi, že si strhli vysoký poplatek, nato jiný účet. píšeš, že dostáváš nabídky - tj. souhlas jsi udělil. ale mě je to jedno. jen jsem psal, že řešení je jednoduché. zbytek si přeber.
Zaregistrován
10. 12. 2014
pánové, už vám došlo, že někdo se tady snaží mezi vámi vyvolat názorový konflikt a znechutit vám pohyb na těchto stránkách?....proč asi? myslím si, že odpověd není tak složitá. hold lezete do zelí lidem, kterým se to nehodí a kterým znepříjemňujete život tím, že předáváte rady a názory pro ně nepopulární . každý překupník z vás musí mít osypky a jste jeho noční můrou, jelikož tázající se dozví více, než je pro "sběratele-překupníka" potřebné. z vlastní zkušenosti mohu říci, že většina z vás tu má nadmíru trpělivosti a ochotu poradit neználkům i když to vždy nemusí být v souladu s jeho představami o hodnotě. ....mužská ješitnost je mužská ješitnost a co je nejjednodušší? vyvolat konflikt v cela jiné oblasti, v oblasti náhledu na celkový náhled na život, jelikož v dané oblasti(numismatika, filatelie...) se to nedá, jelikož tam už jsou dané určité mantinely. toto je jen můj názor, který jsem si udělala po doporučení, že mám některé položky vložit na aukro (tak jsem se snažila jen zjistit, jak aukro funguje a tudíž vlezla na toto vlákno).
Zaregistrován
6. 2. 2009
Toto platí len v špecifických prípadoch, aby si platil DPH v štáte dodania.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.