Zaregistrován
7. 10. 2006
oliver napsal/a:
sice to neni zadna mincicka, ale vcera jsem shledl [velice peknou a poutavou prednask(http://www.mzm.cz/pocatky-mincovnictvi-na-morave/) a je skoda, ze jste tam nikdo z tech co znam neprijeli:
zajimavy a poucny byl pro mne napr. exkurs do ikonografie spojene se v. Klementem](http://cs.wikipedia.org/wiki/Klement_I.), ale bylo toho urcite vic, vcetne rady dosud nepublikovanych (a mnohdy ne zcela jasnych, ale urcite zajimavych, zalezitosti)
Zaregistrován
7. 10. 2006
tak to bylo určitě zajímavé, bohužel jsem o tom ani nevěděl, ale i kdybych věděl, tak Brno je pro mne na podobné jednorázové akce z ruky ...😞
Zaregistrován
16. 2. 2008
Škoda, já včera také nemohl.
Zaregistrován
12. 1. 2010
No, já jsem mohl.. kdybych řekl šéfovi a zákazníkovi, že ta odevzdávka nebude🙂
Zaregistrován
7. 10. 2006
Jinak co se týká sv. Klimenta, to je jistě zajímavé téma, spojené právě s VM. Psal o tom kdysi nějakou studii jeden docent od nás ze školy, přebírání kultu sv. Klimenta z VM za Bořivoje I. a zasvěcování prvních kostelů v Čechách tomuto světci ...
Zaregistrován
16. 2. 2008
Jak koukám, přednášející je naštěstí účastník tohoto fóra, třeba ní tady tu přednášku zopakuje 🙄 😁 😉
Zaregistrován
7. 10. 2006
no mohl by udělat přednášku třeba po Skype😃
Zaregistrován
15. 7. 2007
nazivo je to ale urcite lepsi. je jasne, ze problem muze byt cas a vzdalenost. uprimne se docela divim, ze nekdo dokaze studovat tak, ze kouka z domu na nastreamovane prednasky - ja bych se tak nic naucit neumel
jinak s tim Klimentem a s navaznosti na Velkomoravskou risi je to vazne zajimave. zajimavou prednasku jsem cekal kazdopadne, ale ten sirsi kontext, do ktereho to bylo zasazeno byl fajn, clovek se mel moznost vic "rozhlednout" a nebylo to jen hnipani se v jedne minci bez ohledu na to co se deje (delo) kolem🙂
Zaregistrován
26. 6. 2011
Neviete, ci sa bude aj tento rok konat nejaka takato prednaska v Brne? Pripadne v inom meste.
Zaregistrován
16. 11. 2012
kdyby byla v Praze, tak bych se nezlobil, ale i do Brna bych dojel🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.