Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

escartin

Uživatel

Zaregistrován:
20. 2. 2011

Vytvořeno:
8. 4. 2011, 11:04

zdravím vás

pokud nekdo zná přesné výrobní náklady 1 archu hradčanských známek (nebo aspon vi kde to bylo konkretne popsano v dostupne literature)

tak ho pochválím před nastoupenou jednotkou a klidně i Dráčka 😉

před několika lety jsem o tom někde četl , ale nemohu si vzpomenout kde

pokud znáte vyrobní náklady z RU tak je taky uvítám (vzdy nejlepe danou serii nebo období )

a uvítám i různa období z CSR I

a pro zamysleni i zahraničí

děkuji moc za snahu 😎

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
8. 4. 2011, 17:27

doddie

Moderátor

Zaregistrován:
13. 12. 2010

Vytvořeno:
8. 4. 2011, 17:35

Mňa by konkrétne zaujímalo, kolko gramov farby bolo treba na vytlačenie jedného archu Hradčan a či mal na množstvo použitej farby vplyv, na aký papier bola tlač vykonaná a prípadne aký rozdiel v miligramoch resp. gramoch je pri spotrebe farby pri tlači na rôzne druhy papiera.

Ďakujem za odpovede:-)))

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
8. 4. 2011, 18:01

ejha tak toto uz neriesim, jedine, nieco zistit v Postovom muzeu, pripadne v archivoch alebo v starej filat. literature...

inaksie doddie - s takouto otazkou som sa nestretol, a co tvoj kolega Smith, neporadi???

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
8. 4. 2011, 18:02

pre escartin: zakup si Monografiu 1. diel. rok vyd. 1968, aut. dr. Kubat...

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
8. 4. 2011, 18:50

ejha tak toto uz neriesim, jedine, nieco zistit v Postovom muzeu, pripadne v archivoch alebo v starej filat. literature... inaksie doddie - s takouto otazkou som sa nestretol, a co tvoj kolega Smith, neporadi???

Tá otázky si myslím je len básnická..... 😉 😎

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

doddie

Moderátor

Zaregistrován:
13. 12. 2010

Vytvořeno:
8. 4. 2011, 18:51

ejha tak toto uz neriesim, jedine, nieco zistit v Postovom muzeu, pripadne v archivoch alebo v starej filat. literature... inaksie doddie - s takouto otazkou som sa nestretol, a co tvoj kolega Smith, neporadi???

Ahoj Babygulka. Ani ja to neriešim, to mal byť pokus o vtip 🙂

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
8. 4. 2011, 19:04

aha, no doslo mi az po precitani prispevku :-), vidno aspon trapi ludi....

no smith - to hej, narazal som na prispevek, myslel som si, ze tvoj kolega to mysli vazne, a potom mi doslo, ze nie :-)

ikanek

Moderátor

Zaregistrován:
23. 2. 2009

Vytvořeno:
8. 4. 2011, 20:26

Ale teď vážně. Ceny tisku známek se budou zpravidla těžko zjišťovat. U kolků Indických států to však jsem pro některá vydání schopen zjistit, protože se mi poštěstilo sehnat originální ceníky jedné tiskárny.
U známek Britských kolonií to se také určitě dohledat dá, alespoň pro některé emise - nejen ceny tisku známek, ale i ceny grafického návrhu, štočků, barvy, ...

doddie

Moderátor

Zaregistrován:
13. 12. 2010

Vytvořeno:
9. 4. 2011, 09:27

Myslím si, že v Poštovom múzeu v Prahe by sa ohľadom tejto témy mohlo niečo najsť. Je celkom možné že sa tam nachádzajú nejaké dokumenty ohľadom komunikácie s Českou grafickou Úniou.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.