Moderátoři: smith

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2008

#21 - 26. 5. 2013, 02:03
já tam tedy vidím jen 1/4 dolary a ne 5c 😲

Abych pravdu řekl tak ty mince jsem nijak nezkoumal, na website psali 7000 nickels a to jsou pěticenty ne?
Mince USA jsou mi totálně šumafuk.😃 😉
http://craziestgadgets.com/2008/08/29/furniture-made-from-coins/

Serge Nubret

Uživatel

Zaregistrován
3. 12. 2011

#22 - 26. 5. 2013, 08:35

No nevím, zda i to sem patří, ale můj strejda používal po měnové reformě staré mince jako matičky pod šrouby.

Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4

gorila

Uživatel

Zaregistrován
27. 12. 2010

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2008

#24 - 2. 6. 2013, 14:31

Zajímavý zapalovač z australského Florinu 1927

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

TONY-KK

Uživatel

Zaregistrován
2. 5. 2013

#25 - 2. 6. 2013, 21:16

Turtle ak ťa môžem poprosiť, možno to priamo nesúvisí s touto témou, ale čo znamená nápis na britských minciach typu Crown, z 18. - 19. storočia: ,, HONI SOIT QUI MAL Y PENSE" ?

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#26 - 2. 6. 2013, 21:20

vysvetleni je zde: http://en.wikipedia.org/wiki/Honi_soit_qui_mal_y_pense

volne prelozeno to asi znamena, ze "samotne penize jako takove nejsou zdrojem zla (ci nastrojem dabla)"?

Hurley

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2010

#27 - 2. 6. 2013, 21:23

Ano ano, oliver byl rychlejší😉

TONY-KK

Uživatel

Zaregistrován
2. 5. 2013

#28 - 2. 6. 2013, 23:18

Hádam moderátor nebude protestovať, že tu vložím obrázok kvázi výrobku mince.
Bola to fantastická orechovo - krémová torta s portrétom keltskej mince typu BIATEC. To navrchu torty bola potravinárska oplátka s naskenovaným motívom toho Biatecu. Dal ju upiecť kolega numizmatik s priateľkou pri posedení našej pobočky na guláši. Tá druhá smotanovo tvarohová sa začala vplyvom tepla trocha deformovať, ale zjedli sme všetko a každý z nás obišiel bez najmenšej úhony. I keď pivko, vínko, slivovica, guláš a potom torta môže pre niekoho predstavovať vražednú kombináciu, na tejto akcii všetko prebehlo úplne v pohode. Každý na ňu spomína len v dobrom. Numizmatická schôdza môže mať aj takúto formu. Invencia či originalita sa dá prejaviť v každej oblasti a tu ponúkam malý návod pre ostatných. Musím ešte dodať, že na tejto torte by uspokojil svoje chúťky každý numizmatik, pretože toto nebolo falzum, ale špicový originál! Ďakujem.

Obrázky:

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#29 - 2. 6. 2013, 23:28

Nechápu, kde jste vzali to teplo!😕

TONY-KK

Uživatel

Zaregistrován
2. 5. 2013

#30 - 10. 6. 2013, 00:00

Dovolil by som si do tejto témy vložiť mincu a medailu s rovnakým averzom. Je to známy jednocent USA s Lincolnom a vedľa medaila s tým istým motívom. Autor sa pravdaže ani nejako nesnažil o presnejšie stvárnenie Lincolnovho portrétu. Hlavne, že sa stvoril výrobok, ktorý trocha zarezonuje v bežných Amíkoch a biznis je na svete. Mám blízku rodinu v USA a tak som dostal darček, ktorý vo mne vyvolal opačné pocity ako si myslelo príbuzenstvo. Je pravda, že oni to mysleli úprimne a tak sa nepatrí k tomu postaviť odmietavo. Tým chcem poukázať na ohromný gýč, ktorý môže vzniknúť aj z dobrého úmyslu. Táto mincomedaila, či ako by som ju nazval je z bronzu a má priemer 88 mm. Ten jediný parameter sa autorovi vydaril asi najviac. Tvár chudáka Lincolna vyzerá ako keby ju upravil Mike Tyson. Na reverze je citát z prejavu prezidenta po bitke pri Gettysburgu v r. 1863. Neviem kto je autor, pretože na tomto čude nie je žiadna značka výrobcu. No keď som sa dozvedel, že pri návšteve pamätníka v mieste bojov občianskej vojny, sú tieto gýče priam povinným suvenírom pre turistov a deti z amerických škôl, hneď mi bol jasný autorov cit pre dobrý biznis. Umelecká a výtvarná stránka v tomto prípade je podľa mňa
možno nežiadúca. V prvom rade je potrebný lacný materiál, okopírovať známy motív z americkej peňaženky, pridať vlastenecký citát a hurá do toho!!! Otakar Španiel ak by toto uvidel možno by naozaj vstal zmŕtvych!

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.