Moderátoři: smith

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
11. 5. 2012, 17:59

Černý opál od protinožců (Austrálie) s pěknou barvoměnou. Dnes jsem měla chuť něco tvořit, ale obraz stále schne, tak jsem se pustila trošku do něčeho jiného. Pokus o glyptiku. Kdyby to nebylo poznat, je to tvář 😆
Akorát teď nevím co s tím, tak mne napadlo dát to sem (možná výměna) kdyby chtěl mít někdo drahý opálek, jinak to dám na Aukro.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
11. 5. 2012, 21:26

Pekný opál ,ešte keby bol ovál...😞

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
11. 5. 2012, 22:22

Korunka, napíšem ti zajra maila, niečo pre mňa namaľuješ... si veľmi šikovná a ja sa budem po rokoch chváliť... veď viete, to je obraz od nestorky českej numizmatiky...😉 Námet ti dám, či sa do toho pustíš je na tebe, ale dohodneme sa...

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
12. 5. 2012, 07:50

Pekný opál ,ešte keby bol ovál...😞

..no, tak trochu jsem si hrála, ale je to hodně malý kamínek, je fakt, že ovál by byl mnohem snažší 😉 Budu na to myslet příště 😉
Archy- klidně napiš.
PS- a není ani drahý, třeba za vídeň. fenik, nebo něco podobného.

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
12. 5. 2012, 10:07

..jo a ještě jeden hlazený nepravidelný valounek, pro mne trošku záhada- je to opál prorostlý v železité konkreci. V těch se často nacházely fosílie a opál jimi prorostl. Na druhém obrázku jsou vidět zajímavé prohlubně ve tvaru srdíčka a kroužku. (rozhodně nejsou náhodou, ale právě řezem nějaké části zkamenělého živočicha) Nejedná se o žádnou raritu, v těchto konkrecích se to objevuje poměrně často)
Než ho strčím na Aukro, pokud by to chtěl někdo jako ukázku, za dva finiky či nějaký třeba 3 krejcar a pod. klidně vyměním.
PS: také jsem přemýšlela, zda sem takové věci vůbec dávat, aby mi to někdo neměl za zlé. Pak jsem si ale říkala, že je tu na fóru i oddělení mineralogie, takže se tu třeba někomu něco zalíbí. Alespoň pak nebudu sbírat drahé opály sama 😆

Obrázky:

jan322

Moderátor

Zaregistrován:
27. 12. 2009

Vytvořeno:
12. 5. 2012, 10:18

Nemůžu si pomoct, ale ta glyptika mi připomíná imperátora Palpatina z hvězdných válek 😁 A nebo jeptišku 😃

Já bych si ji (pokud je volná) s dovolením vzal. Stačila by na výměnu tahle Vratislav?
P.S. Ve čtvrtek jsem odesílal tu Olešnici

Obrázky:

www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
12. 5. 2012, 10:29

..ano, je ještě volný. Ten haléřek je supr, takže určitě beru. Pošlu ti ještě nějaký opálek jako bonus 😉
PS: moc se omlouvám, zapomněla jsem napsat- haléřek dorazil v pořádku a už je ve sbírce. Mám z něho obrovskou radost 😉

jan322

Moderátor

Zaregistrován:
27. 12. 2009

Vytvořeno:
12. 5. 2012, 10:46

Výborně, jsme domluvení🙂 Ta Olešnice je nadprůměrná, sám mám jen o málo hezčí😉

www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
13. 5. 2012, 12:03

..tak zde je mé poslední slibované dílko😆 😆 Když to viděla manželova sestra, tak na mne koukala jako bych spadla z Marsu a suše prohlásila, že má raději krajinky 😆 Ještě že je nás více, kdo má raději abstrakce 😃
(předem upozorňuji, že jsem byla oslovena nějakou menší galerií v Plzni, abych jim poslala asi 8 fotek obrazů. Pokud jim zapadnou do jejich koncepce, tak je budou chtít vystavit a prodat. Průšvih je, že mám téměř prázdné stěny a nemám co nabídnout, takže rozhodně teď mám co dělat. Jinými slovy- obraz není prodejný, nebo alespoň zatím ne. Kdyby se jim však do koncepce nehodil, tak pak bude. Ale to až namaluji těch zbylých sedm 😆 )
PS: ..úmyslně nepíši název, protože chci, aby na každého působil podle jeho představ 😉 (jo, a nemá to být negativní 😃 )

Obrázky:

Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

Vytvořeno:
13. 5. 2012, 12:21

Na obrazy moc nejsem, ale dokazal bych si tenhle obraz predstavit u me v obyvaku.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.