Moderátoři: smith
..mám tu dva drahé opály, brus "kabošon", velikost menší cca 8,5mm x 6mmx 5mm, na spodní straně má zbytky matečné horniny (žluté flíčky), nepatrně delší je velký cca 9,5mmx 6mmx 3,5mm.
- ze spodu nejsou leštěné (na slunci hýří nádherně barvami, ale na fotce se mi to opět nepodařilo vyfotit- kameny se ve skutečnosti na slunci nádherně lesknou téměř po celé ploše)
-pozn. protože si je doma brousím sama v šílených domácích podmínkách, nejsou to zrovna mistrovské brusy- (ze spodu nejsou leštěné) ale při zasazení do šperku to určitě není na škodu. A protože je to jen můj koníček, je to i další důvod, proč je určitě nedávám draze.
-kameny pošlu jako první, aby si je zájemce mohl pořádně prohlédnout a pak se rozhodnout, zda je chce! (jsou pěkné, takže nevěřím, že by se mi vrátily zpět 😉 )
Chtěla bych je vyměnit, za minci/ce v hodnotě cca 250,-/1kus
PS: poslední foto ze spodní strany- je vidět opalizace menšího kamene- takto svítí na slunci i z druhé strany.
Obrázky:
..jak chceš, jestli jsi ale rozhodnut/a, že je určitě chceš, nemám problém je prodat hned. Jestli je chceš, jen pokud nikdo nebude mít zájem, pak klidně počkáme. (je mi celkem jedno, zda je vyměním, nebo prodám- alespoň si budu moci koupit další kamínek na broušení, protože je to fakt můj velký koníček)
Addis Abeba... ale už jsem si objednala na pokusy pár maliličkých černých opálků od protinožců, tak jsem zvědavá, jak to půjde. Jsou mnohem tvrdší, ale za to stálejší, tak jejich broušení snad nebude takový oříšek, jako je to u kousků z Afriky. Jak jsem psala jinde, u nich je to docela adrenalin. Trochu to popisují i zde, ale zde jsou profíci s rozhodně jinými nástroji, než mám já doma. Mají zde nádherné, ale také cenou jinde. Tak tip na pokochání..
http://www.gemstone.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=61&Itemid=1
Korunka, keby si mala este na vymenu/predaj podobny parik opalov, tak by som mal zaujem. Len keby boli zhruba rovnako velke. Uprednostnil by som kupu, ale je mozne ze by som zalovil vo svojich pebytkoch cisarov a poslal ti nieco na vyber zhruba v sume 30-40 eur. Problem je, ze prebytkov mam velmi malo, takmer nic🙂, takze by som najskor musel vyriesit s cim sa rozlucim a potom ci by sa ti to vobec pacilo.
Kvalitný opál nie je lacná záležitosť ; drahé je odvodené od slova DRAHÉ.😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.