Moderátoři: smith
Vážení kolegové a kolegyně!
Dnes bych měl na výměnu dvě slezské mince.
Tou první je XV krejcar 1662 lehnicko - břežského knížete Jiřího III. Jde o nadprůměrný kus, ale podařilo se mi získat od jednoho uživatele tohoto fóra ještě lepší, proto tento dávám pryč.
Druhou mincí je pak krejcar vratislavského biskupa Františka Ludvíka ražený v Nyse.
Vyměním za slezské vládní ražby. Např. hezké 3 krejcary a krejcary Ferdinanda II., případně nějakou tu ražbu Ferdinanda III. nebo Leopolda. (ale beru v podstatě jakéhokoliv panovníka).
Jsem ochoten mince i prodat, ale zvlášť za tu první jsem dával vyšší částku, takže nevím, jestli by s ní dotyčný zájemce souhlasil 😕
Obrázky:
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Nabízím k výměně haléře slezských měst Kozlí (Koźle, Cosel) a Těšín za jiné slezské haléře srovnatelné vzácnosti i srovnatelné zachovalosti (možno i jednotlivě).
pytlas@centrum.cz
Obrázky:
Aaaa..pan kolega😃 Obávám se, že tady kromě mě a dalších dvou - tří lidí středověké Slezsko nikdo nedělá a materiálu na výměnu bude velmi málo. Těšín je relativně běžný (asi čtvrtý kus tohoto typu, který letos vidím), Kozlí je vzácnější. Kdyby bylo čistě náhodou na prodej a ne na výměnu, měl bych zájem.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
o to uherske falzum bych mel z badatelskych duvodu pripadny zajem. takze kdyby se neudalo na vymenu a bylo by za skutecne rozumnou cenu, dej pls vedet.
pokud jej ziska nekdo jiny, ocenim v budoucnu jeho pripadne zapujceni pro nedestruktivni zkoumani, v poradku jej pak vratim zpet...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.