Moderátoři: smith
Protože ne každý chce mince vždy prodat, založil jsem toto téma zaměřené na výměnu mincí za mince, případně mincí za jiný materiál a obráceně🙂
Měl bych tady dva (dle mého názoru) zajímavé kousky.
- Slezsko, Město Hlohov, Haléř po roce 1420
- Braunschweig - Wolfenbüttel, tolar 1626
Vyměním za slezské ražby.
Obrázky:
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Jinak ten tolar má jaksi "nadbytečný¨ročník". Tolarové ražby se snažím sbírat jen do r. 1618, tedy do začátku Třicetileté války. Takže nějaký pěkný tolar arcivévody Ferdinanda, kremnický nebo hallský tolar Rudolfa II. bych taky uvítal. Případně bych bral i nějakého Sasíka. Kdyby byl nějaký český tolar, tak se taky nebráním, ten bych si doplatil (taky by se hodil Rudolf).
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
To je až za tři týdny ne? 😕
Kdepak, bohemiku nechci. Ještě bych skousnul meziválečné evropské stříbro, které se tak nějak snažím trochu sbírat, ale tam se koukám na cenu, protože nechci přeplácet.
V poslední době jsem se zaměřil na vládní ražby. Třeba Ferdinanda III. z vratislavské micnovny nemám vůbec. Když si vzpomenu na sbírku 3 krejcarů Ferdinanda II., kterou jsem pustil, otvírá se mi kudla v kapse. Byly tam takové špeky jako křížená ražba se značkami mincmistrů Zwirnera a Tuchmanna nebo chyboražba bez hodnoty mince. Teď to dávám zase pracně dohromady 👿 🙄
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.