stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
3. 2. 2017, 11:44

Táto tatranská je sympatická.Žiaľ len to...🙄 🙂
Ináč na celkom peknej pečiatke nevidím rok.Všetko ostatné je čitateľné.
Podľa známky (58 )a pohľadnice (57) to odhadujem na 58.+/-
-s-

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

jansvi

Uživatel

Zaregistrován:
14. 4. 2010

Vytvořeno:
3. 2. 2017, 12:16

Pošta Lomnický štít.
Dňa 20.12.1957 otvorili podávací poštový úrad s názvom Vysoké Tatry – Lomnický štít. Bolo v ňom možné podávať obyčajné a doporučené listové zásielky a zakúpiť si poštové ceniny. Podané zásielky boli pečiatkované zvláštnou pečiatkou pr.29 mm.

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
3. 2. 2017, 12:26

Našiel som aj pár rovnakých/nerovnakých pohľadníc,podobných o akých sme sa bavili v inej téme (paully a Brett).
Donedávna som ich považoval za rovnaké...
1-iný vydavateľ,iná veľkosť,cena,možno aj farba.
-s-

Obrázky:

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
3. 2. 2017, 14:04

Stani, s tím obtiskem to máš tak: strojové razítko si představ, že je tvořené podobně jako na lisovacím stroji. Bouchneš jednou naprázdno (bez pohlednice či dopisu), obtiskne se ti razítko na podložku a při dalším bouchnutí máš na další pohlednici obtisk přesně v tom samém místě "jak vyšitý". Není třeba vůbec uvažovat o nějakých průsacích či čemkoliv jiném.😉

gepost - vďaka za príspevok. Bude to s veľkou pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou tak ako píšeš. Všetci sa stále učíme 😉

m1234

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2014

Vytvořeno:
3. 2. 2017, 14:47

Stani - robia si srandu.Pozri si pohladnicu proti svetlu,ak sa pečiatky prekrivaju je to sposobene priesakom farby.Ak sa neprekrivaju je to odtlačok podložky ako piše gepost .

mamabc1234@gmail.com

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
3. 2. 2017, 15:50

Stani - robia si srandu.Pozri si pohladnicu proti svetlu,ak sa pečiatky prekrivaju je to sposobene priesakom farby.Ak sa neprekrivaju je to odtlačok podložky ako piše gepost .

Som presvedčený, že nikto si srandu nerobí.

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
3. 2. 2017, 15:56

:D sranda musí byť.No neviem...Proti svetlu nevidím nič,dokonca ani ten text atramentom,tušom,či čím...🙄 Je dosť hrubá tá pohľadnica.
Vzdialenosti pečiatok od krajov pohľadnice sú rovnaké,takže sa asi prekrývajú.
Myslím si ale,že gepost nesranduje a asi má pravdu.Neviem,či tá mašinka na obálku,pohľadnicu udiera,alebo sa to "valčekuje",ale v obidvoch prípadoch sa protiľahlá strana môže z nejakých dôvodov zašpiniť a mohlo by to dopadnúť takto.Ešte mám niekde jednu,tiež je to výrazné,len ju aktuálne neviem nájsť...
-s-

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
3. 2. 2017, 16:09

Ďalšie nerovnakorovnaké.
Iný vydavateľ,iná farba,iná cena.To som ale odhalil..🙂
To spáchala reforma,mena..Jedna je 52,druhá 53.
-s-

Obrázky:

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
3. 2. 2017, 16:18

:D sranda musí byť.No neviem...Proti svetlu nevidím nič,dokonca ani ten text atramentom,tušom,či čím...🙄 Je dosť hrubá tá pohľadnica. Vzdialenosti pečiatok od krajov pohľadnice sú rovnaké,takže sa asi prekrývajú. Myslím si ale,že gepost nesranduje a asi má pravdu.Neviem,či tá mašinka na obálku,pohľadnicu udiera,alebo sa to "valčekuje",ale v obidvoch prípadoch sa protiľahlá strana môže z nejakých dôvodov zašpiniť a mohlo by to dopadnúť takto.Ešte mám niekde jednu,tiež je to výrazné,len ju aktuálne neviem nájsť... -s-

stani napsal/a:

Myslím si ale,že gepost nesranduje a asi má pravdu.

Asi určite 😉

Udiera. Používa sa aj výraz "strojové razítko" a to asi razí ... 😉

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
3. 2. 2017, 16:21

S dvojičkami už dám pokoj,viac nemám.
To polovičné razítko je asi z "čiastočnej" ochoty.
Alebo z alkoholu na pracovisku.Dnes už sa to nenosí,boli časy boli,ale sa minuli...😃
-s-

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.