Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
Stani, s tím obtiskem to máš tak: strojové razítko si představ, že je tvořené podobně jako na lisovacím stroji. Bouchneš jednou naprázdno (bez pohlednice či dopisu), obtiskne se ti razítko na podložku a při dalším bouchnutí máš na další pohlednici obtisk přesně v tom samém místě "jak vyšitý". Není třeba vůbec uvažovat o nějakých průsacích či čemkoliv jiném.😉
Ďalší problém.🙂
Našiel som len toto:
...... Nadporučík Adolf Matoušek, príslušník vojenskej posádky z Matliar, sa začiatkom 20-tych rokov minulého storočia podieľal na armádnych lyžiarskych kurzoch a Tatry propagoval svojimi snímkami aj na množstve pohľadníc v tom čase vydaných Júliusom Kuszmannom z Tatranskej Lomnice.....
Obrázok som nenašiel a neviem čo si mám myslieť o tom "značení" na prednej strane.Takto by si ju poznačil bývalý majiteľ,alebo to tam podľa vás už bolo?
Keby som to niekde videl,nepýtal by som sa.😉
Ja si myslím,že to tam bolo,aj keď teda neviem načo..Niečo tuším..
-s-
Obrázky:
ltot je vidiet casto.
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
stani - Obrázok som nenašiel - aky brazok hladas....
- a neviem čo si mám myslieť o tom "značení" na prednej strane - to myslis tu vetu: vytah....
Inac klasicka, bezna pohladnica predstavujuca prvy elektricky vlek vo VT na dopravu sani pre sankarov a bobov, lebo aj bobova draha bola vedla sankarskej. Dlzku mali okolo 3 km a aj vlek bol dlhy temer 3 km.
Ahoj jansvi.
Áno,myslel som tú vetu zo zadnej strany,ktorá je napísaná aj na obrázkovej strane: výtah....
Mám ich 5 a na všetkých je popísaná aj predná strana.Tak som chcel vedieť,či to tak má byť,alebo to tam niekto napísal až neskôr.Preto som chcel vidieť obrázok inej pohľadnice od Matouška z tejto série (?) a nenašiel som...😉
Tu sú tie ďalšie s "neprofesionálnym" označením,podľa mňa,a preto si myslím,že to tam niekto napísal dodatočne.
-s-
Obrázky:
Neviem co osobne, viedlo toho co vlastnil tieto pohladnice k popisom na obrazovej strane. Ale pri pohladniciach vcelku bezna vec.
To, ci to je "nejaka seria" sa da zistit jedine porovnavanim udajov na adresnej strane. Nic na tom nezmenia nejake ine popisy.
Zalezi ci vydavatel, obchodnik, editor, producent, nakladatel upravoval udaje na adresnej strane.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.