Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
Neviem prečo,ale žijem v tom,že esperantisti lepia známky napríklad pri pohľadniciach na obrázkovú stranu pohľadnice.Pár som ich videl,neviem či je to nejaké znamenie,pravidlo,alebo len tak.
Čo je na tejto pohľadnici napísané esperantom,to naozaj netuším..Ani z priestorových dôvodov (pre dlhý text) to nebolo potrebné.Tak prečo?
Imprimé je v podstate ten nad tým zmieňovaný "tiskopis." Skutočne som si musel pozrieť,aký je preklad do slovenčiny.Tlačivo.😳 V prvý moment som to nevedel.😲
To sú trable,čo? Ale to ja len tak,aby reč nestála.
-s-
Obrázky:
Mám aj inú/é,imprimé to nie je,ani pečiatku (nejakej firmy) to nemá,ale príznaky sú podobné:Známka na obrázku,v mieste známky šípka s bodkami...A je to v esperante...A je to asi niečo tvrdé,zrejme kritika..Takých esperanto pohľadníc som už videl hodne,ale čo majú tie Píščany spoločné s esperantom,to neviem.
Mám to! Tie mená..😋
Amalia,Agnes,Emilie,Teodora,Irene.
Správne po slovensky má byť: Amálka,Agneša,Milka,Dora a Irena..😁
-s-
Obrázky:
Že Užok..😃 🙄 Ani som nevedel,čo sme kedysi (chvíľu) vlastnili.
Ale majú to tam krásne..😉
https://cestovani.idnes.cz/ukrajinsky-semmering-0tx-/kolem-sveta.aspx?c=A120911_143307_kolem-sveta_tom
Som obohatený.Vedomostne..Zatiaľ,len..😋
-s-
Obrázky:
Stani, nezapomněl jsem a pohledal. Podařilo se mi najít dvě pohlednice, každá je však z jiného období. Na té první je slíbený dům knihaře, kterého jsi tak perfektně na první pokus odhalil. Ta pochází (jak je možná i ze scanu patrné) od fy Foto Vokoun, Hora Kutná, a je na ní mj. i sám majitel. Ta druhá je již novější a je na ní jeho dům v pozadí, jak je vidět, kdybys přijížděl směrem ke středu města od Sedlce.
Obrázky:
Som rád,že si nezabudol.Samozrejme, nie pre počet príspevkov..🙂
Asi dobre viazal,keď tak pekne býval.
A z ktorého smeru pôjdem k stredu mesta neviem,najskôr si to pozriem až z vtáčej perspektívy.Z neba,tzv. letecký pohled..😋
Nikdy som tam nebol a už ani nebudem.Tak aspoň takto na pohľadnici.Pekné.
Čau.
-s-
Tento štemplík dám sem,pretože to bude dotaz najskôr na jansvi-ho,plus sa zvýši počet návštev...🙂
Malo by tam (mohlo by) byť Tátra-Felka,aj keď,no neviem...V popise je to napísané.To dole neviem prečítať.Keď to hľadám,tú Felku,tak sa mi ako jedna z možností javí Veľká=časť Popradu.Je to tak?
Preto jansvi,to je odborník na Poprad..😉
-s-
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.