Moderátoři: smith
Zaregistrován
2. 5. 2013
Počas I. vojny a po nej sa vyrojilo množstvo konštrukcií akustických lokátorov. Pripájam obrázok lokátora z roku 1920. Uvádza sa o ňom, že je českej konštrukcie a jeho súčasti vyrábala manufaktúra v Gorici. Vraj ho testovala holandská armáda, no pravdepodobne sa neujal.
Obrázky:
Zaregistrován
4. 7. 2010
Jo, tohle jsou známý obrázky..a vtipný🙂
Mimochodem stejnej má moje sousedka.
Zaregistrován
2. 5. 2013
Mnoho takých lokátorov využívala nemecká a najmä britská armáda. Po roku 1935 už bolo zrejmé, že akustické lokátory nedostačujú svojmu nasadeniu. Lietadlá dostávali výkonnejšie motory, lietali rýchlejšie a vo väčších výškach. Už pri vojenských cvičeniach sa ukázalo, že kým sa vojenskej jednotke podarilo zachytiť zvuk prilietavajúcich lietadiel, identifikovať smer a vzdialenosť, podať telefonicky hlásenie ďalej, lietadlá sa ocitli takmer nad cieľom. Na žiadne prípravy neostal čas. Armády však využívali tieto lokátory ešte v prvej fáze II. sv. vojny. Do príchodu radaru nič lepšie neexistovalo.
Obrázky:
Zaregistrován
2. 5. 2013
Paul napsal/a:
Jo, tohle jsou známý obrázky..a vtipný🙂
Mimochodem stejnej má moje sousedka.
Kristova noho a načo ho tá susedka používa? Identifikuje zvuky a sleduje čo po nociach stváraš? 😃 😁
Zaregistrován
2. 5. 2013
Paul, mal by si si zaobstarať ten japonský model z roku 1930, ktorý obdivoval aj japonský cisár Hirohito. Vyššie vo vlákne ho spomínal Pavel III. Tento lokátor by Ti pred barákom rozhodne hanbu neurobil. A susedka by padla na riť. 😃 😆 😁
Obrázky:
Zaregistrován
4. 7. 2010
Tony tyhle japonský trubky jsem zrovna teď taky našel.😃 Neuvěřitelný.
sousedka - jen prostě šmíruje, kde se co šustne a s druhou to pak na chodbě probíraj. Někdy je slyšim i já za dveřma. Takže i já zjistím, co je kde nového.🙂
Zaregistrován
4. 7. 2010
Taky dobrý.
Akustische Luftaufklärung der deutschen Feldartillerie (1917)
Obrázky:
Zaregistrován
2. 5. 2013
Z dnešného pohľadu sú to pre nás bizarné veci. Avšak ako sa pred týmto zariadením museli cítiť bežní ľudia? Hlavne keď im bolo zdôrazňované, že je to akýsi zázračný prístroj, ktorý ich ochráni pred nepriateľským bombardovaním? A k tomu všetkému tam pochoduje cisár (syn nebies), ktorý určite uveril mnohým superlatívom o tomto zariadení, ktoré mu vsugerovali japonskí dôstojníci. Verím tomu, že časť obyvateľstva sa popri tej čudnej japonskej výchove týmto lokátorom na ulici aj klaňala.
Žiaľ, presvedčenie obyčajných Japoncov o svojej nedotknuteľnosti, nabralo v záverečnej fáze vojny až príliš desivé kontúry. Tieto nebeské saxofóny zrejme ani nemali šancu zaregistrovať bombardéry B-29 letiace v desať kilometrovej výške.
Zaregistrován
17. 10. 2012
Dobre čítanie! Pridam sem mojho predka. Mam viacero obrazkov, no tento v honvedskej uniforme sa mi paci najviac. Je to trochu off topic, ale su tu zaujimave fotky a komentare.
Obrázky:
satestsat12@gmail.com
Zaregistrován
4. 7. 2010
To vypadá jako husarská uniforma...
btw k tý leopardí kůži, ta je u husarů často k vidění, třeba u známejch Polskejch okřídlenejch, ale i v Rakouský císařský armádě...pak v Napoleonský armádě to měli Dragouni na helmách..
Kdesi jsem četl, že to mělo vyjadřovat udatnost nositele (zabil Leoparda), následně už zvyk a symbol "stavovský cti"...Pak už se používaly náhražky.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.