Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Kucera

Moderátor
#961 - 30. 3. 2011, 20:56

Dival jsem se take do fotoprilohy u Haskove a tam je revers se lvem jako by mu z oka vypadl

Stredo

Uživatel
#962 - 31. 3. 2011, 22:30

Zasa ja, snad vam este mojim grosom neleziem este na nervy. Spravil som este lepsie foto a mam pocit ze bodka tam mala byt, aspon na jej mieste mam pocit, ze su nejake nerovnosti, takze bud trochu poskodene razidlo, alebo nekvalitny material a zosuchane obehom. Som sice laik ale zda sa mi velmi nepravdepodobne ze by niekto daval len jednu bodku tak nesymetricky na jednu stranu koruny. Co si myslite?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

Bigger

Uživatel
#963 - 31. 3. 2011, 22:50

No, za sebe.....váhal bych zda tam byla či nikoli.......mohla být, ale trocha opotřebování a okolní vlivy mohly mít za příčinu takový to výsledek.....

Dracek

Uživatel
#964 - 31. 3. 2011, 23:03

pokud to chcete řešit tímto způsobem u grošů v takto mizerných stavech, pak je skoro každý(každý druhý) groš unikát a nová "varianta"...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

xjert01

Uživatel
#965 - 31. 3. 2011, 23:45

Kdyby tam byly obe tecky tak to prave zadny unikat resp. nepopsana varianta neni. Jinak ty nesymetricke znacky nejsou nic mimoradneho - IX.d ma treba tecku napravo a IX.e nalevo. A co se tyka nepopsanych variant tak to u VJ taky neni nic mimoradneho vzhledem k dlouhe dobe razby i skutecnosti, ze pouzivana typologie Haskove je nekdy ze zacatku 70. let...

Bigger

Uživatel
#966 - 1. 4. 2011, 18:35
Kdyby tam byly obe tecky tak to prave zadny unikat resp. nepopsana varianta neni. Jinak ty nesymetricke znacky nejsou nic mimoradneho - IX.d ma treba tecku napravo a IX.e nalevo. A co se tyka nepopsanych variant tak to u VJ taky neni nic mimoradneho vzhledem k dlouhe dobe razby i skutecnosti, ze pouzivana typologie Haskove je nekdy ze zacatku 70. let...

tak tak...i já to už pochopil......konečně...... 😕

cooler

Uživatel
#967 - 4. 4. 2011, 18:39

Zdravím,
Dnes mi dorazil tento PG, který se tu již v minulosti objevil. Je to typ XXIII c/2. Přesto mě zaujalo znaménko mezi GROSS PRAGENSES. Vedle viditelných trojlístků vídím i jednu tečku u slova PRAGENSES. Při ohledání ze všech stran mi připadá, že tam opravdu je. Co si o tom myslíte?

Obrázky:

xjert01

Uživatel
#968 - 4. 4. 2011, 21:43

Pekny kousek, gratulace. Co se tyka toho znamenka mezi Grossi a Pragenses tak bych to taky videl na tecku. Lepsi detail by pomohl...

vassilij

Uživatel
#969 - 4. 4. 2011, 22:51

To cooler: bude tam tečka - vypadlo "I", zbylo místo, řezač si chybu uvědomil, udělala se tečka ...

milstr

Uživatel
#970 - 6. 4. 2011, 14:24

Mám tu další grošík se kterým si nevím vůbec rady.
Předem díky za názory. 😁

Obrázky:

"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.