Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Kucera

Moderátor
#951 - 29. 3. 2011, 21:27

Na zaklade detailnejsi fotky koruny to vidim jako xjert01.

Stredo

Uživatel
#952 - 29. 3. 2011, 21:45

Dakujem pani vazne si cenim, ze sa vam chce babrat s mojim grosom. Je to moj prvy gros a vzdy ma velmi potesi ak je minca niecim zvlastna. Kupil som ho na aukre za 12,70€ aj s postovnym a teraz mam z neho dvojnasobnu radost. Ak by ste k blizsiemu urceniu potrebovali este akykolvek detail rad dodam.

vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

LukeH2O

Uživatel
#953 - 29. 3. 2011, 21:59

Souhlasím s kolegy a jen dodám: ražba z let 1471-1477, řezač želez Jan Zlatník

Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz

Kucera

Moderátor
#954 - 29. 3. 2011, 22:02

Jeste male doplneni ke grosiku - dle Haskove byl tento typ razen v letech cca 1471-1477 (spise bliz k pozdejsimu datu) kdy mincmistrem v KH byl Benes Krabice z Veitmile.

Stredo

Uživatel
#955 - 30. 3. 2011, 18:23

takze vzhladom k tomu co pisal

Xjert1 " Zda se, ze je tecka mezi stredni a pravou lilii. Pokud by byla i vlevo tak VI.c/1, pokud ne tak nejspis nepopsana varianta. N v tomto pripade sedi"

Pri lepsej fotke vrchu koruny je zjavne, ze bodka tam nie je, osobne by som ho zaradil ako VI. C/1, so zabudnutou bodkou. su tie bodky pri prazskych grosoch take dolezite ze jedna zabudnuta bodka spravi z grosa inu variantu?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

milstr

Uživatel
#956 - 30. 3. 2011, 18:41

Nevím si moc rady s tímto grošem, předem díky za názory.
Možná IX.a/1?

Obrázky:

"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"

Kucera

Moderátor
#957 - 30. 3. 2011, 19:43

Lev je jasna IX, koruna je sice hure citelna ale taky bych se priklonil k IX.a/1.

Kucera

Moderátor
#958 - 30. 3. 2011, 19:55
takze vzhladom k tomu co pisal Xjert1 " Zda se, ze je tecka mezi stredni a pravou lilii. Pokud by byla i vlevo tak VI.c/1, pokud ne tak nejspis nepopsana varianta. N v tomto pripade sedi" Pri lepsej fotke vrchu koruny je zjavne, ze bodka tam nie je, osobne by som ho zaradil ako VI. C/1, so zabudnutou bodkou. su tie bodky pri prazskych grosoch take dolezite ze jedna zabudnuta bodka spravi z grosa inu variantu? ...

Ano, v typologii J.Haskove je odlisny pocet a rozmisteni tecek v korune povazovano za samostatnou variantu.

xjert01

Uživatel
#959 - 30. 3. 2011, 20:10
Lev je jasna IX, koruna je sice hure citelna ale taky bych se priklonil k IX.a/1.

Souhlas, zda se tam byt tecka nad prostredni lilii...

milstr

Uživatel
#960 - 30. 3. 2011, 20:19

Kucera, xjert01: Díky za potvrzení, perla nad prostřední lilií určitě je. Některé kresby v Háskové jsou dost mizerné, proto jsem si tou devítkou nebyl úplně jistý.

"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.