Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
díky pánové, potěšilo mě, že jsem se trefil. Na tyto nuance u Háskové, to chce dost praxe..
Zdravím přátelé, protože se mi nepodařilo koupit v aukci srdíčkový groš, který tady nabízela Korunka, musel jsem si udělat radost a koupit tento kousek....má sice dírku, ale líbí se mi to, že je neořezaný...A jelikož se se ještě stále moc dobře neorentuju v typech.....prosím o názor....Díky
Obrázky:
Videl bych to na I.a/3
Pekna soumerna razba, skoda te dirky - to slouzil jako privesek? Taky bych rekl, ze to je I.a/3. Co se tyka toho srdickoveho tak jsem to inteligente prosvihl - za kolik nakonec sel? 😕
Díky za určení....tento grošík mi nabídli v kamenném krámku, ze 600 na 500kč. To celkem ujde, ne? Jak říkáš, soumerná ražba, má chybičky, ale i tak tento tip nemám, tak jsem ho s váháním vzal....( ta írka mě fakt sere!!!!!! )
Jinak ten srdíčkový šel cca za 1086kč...nebo tak nějak.....Já jsem byl v práci, takže jsem hodil maximum a čekal......jak to dopadne....kdybych byl doma....tak bych zabojoval......
Cena je dobra. Jen nechapu proc ma nekdo potrebu nicit pet set let starou minci (predpokladam, ze slouzil jako privesek), kdyz si muze za stovku koupit kopii...ktera je navic delako zachovalejsi 😉 ...
neřekl bych, že je ta díra kvůli nošení jako přívěšek, to by byla soumernější a na jiném místě tak, aby při zavěšení byl lev nebo koruna ve správné "rovné" poloze, alespoň bych to tak udělal, kdybych to chtěl nosit ....
myslim, ze poskozeni je dobove. mozna nekdo nemel penezenku (teda mesec) a tak proste potreboval tu minci jen nejak umravnit, aby se nezakutalela. a bylo mu uprimne jedno, kde ji propenetruje.
moje řeč, také se přikláním k tomuto vysvětlení! ostatně podobně probitých středověkých mincí je v oběhu spousta ...
Je pravda, ze pri na ten privesek to asi nebylo. Na druhou stranu to proderaveni (roztrepeni po prurazu) na licni strane vypada celkem cerstve - pri obehu mince by pravdepodobne doslo k zahlazeni, ne...i kdyz ten gros mohl byt pochopitelne ulozen kratce po probiti (resp. nalezen nekde pribity 🙂 )...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.