Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

kekule

Uživatel
#831 - 12. 1. 2011, 22:43

nadlidský ... pardón ..

Bigger

Uživatel
#832 - 12. 1. 2011, 23:05

Takže svým způsobem se dá říct, že jde o zajímavost......jednu z mnoha......

K té podrobné katalogizaci.....Možná by pomohlo ( jsem možná naivní.....no co už....), kdyby se takovéto typy někam shromažďovaly a pak by je mohl nějaký jedinec ( námi určen 😈 ) zpracovat......řekněme po pěti letech - to by se mohlo nasbírat docela dost informací......

A víte co.....klidně mi je posílejte mailem....já se toho shromažďování ujmu.....to jako fakt......co?

Jinak kekule - díky za osvětu

pevo

Uživatel
#833 - 13. 1. 2011, 10:23

Myslím, že úplně postačí, když se budou katalogizovat na web ČNS PG, tak jako dosud. Jen kdyby se tak dělo...

xjert01

Uživatel
#834 - 13. 1. 2011, 11:49

pevo: ja tam s radosti tech par svych kusu poslu. Nicmene jak jsem se na to uz dival tak se zda, ze fota se nedaji zvetsit. V tomhle rozliseni tam toho pak moc videt neni...

kacuro

Uživatel
#835 - 13. 1. 2011, 16:36

xjert: velké fotky a kompletní karta mince se všemi zadanými údaji se zobrazí pouze členům sekty 😉

korunka

Uživatel
#836 - 13. 1. 2011, 19:24

..u Vladislava se určitě dočkáme ještě pořádné hromady nepopsaných variant a chyboražeb. Není snad u nás panovníka, za jehož vlády by jich vznikla taková spousta.. Také je ráda kupuji 😁

Dracek

Uživatel
#837 - 13. 1. 2011, 19:30

dalo by se bez velké nadsázky říci, že každy cca 10.-15.kus PG Vladislava je neznámá varianta a cca každý 50.-70. nějaká chyba v opise 😉

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

korunka

Uživatel
#838 - 13. 1. 2011, 19:30

..ještě poznámka k tomu tvaru písma- u Vladislava ho osobně také nepovažuji za moc důležitý znak. Je hodně různorodé. Co groš, to jiné. Jako prvořadý znak bych považovala tvar lva a koruny a posléze opisové varianty, včetně chyboražeb. Na tvary písmen moc nekoukám...

xjert01

Uživatel
#839 - 13. 1. 2011, 19:54

kacuro: tak to pak dava smysl. V tom malem rozliseni se da tak mozna urcit panovnik🙂

dracek: s tou chybou v opise snad i casteji - krome tech posledne diskutovanych staci jit o jen dve strany zpet na 781/791 - taky chyborazby...

korunka

Uživatel
#840 - 13. 1. 2011, 20:18

S těmi chyboražbami jsem už to popisovala jinde- zde jich je zobrazeno tolik, protože když někdo nějakou získá, rád se s ní pochlubí (včetně mně 😁 😁 ) ...úplně běžné nejsou, ale vyjimečné rozhodně také ne... Hodně chyboražeb je i u bílých penízků (mluvím teď ale pouze o Vladislavových ražbách)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.