Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
názor mám ten, že už to zbytěčně moc rozpitváváš, to už by se rovnou musely všechny groše zpracovávat na druhy všech použitých razidel a to je nesmyslná bláznovina...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
navíc jak všichni jistě víme, ty kresby lvů, korun i jednotlivých písmen v Háskové jsou dost zkreslené a zavádějící! takže dokud někdo nově typologii PG VJ nezpracuje, je zbytečné se v tom takto detailně hrabat
to maci: .... přesně tak .... ber to tak, že máš ve sbírce hezký typ XXII., navíc s dost vzácnou chyboražbou na líci .... a nezabředej do filatelie .. 😁
Súhlasím... Presne takú odpoveď som čakal 😃
copak odvahu ...... čas ..... to je na celoživotní dílo :-)
Kdo se hlasi?🙂
No, proč né, já bych to i prubnul....... 😁 😁 😁
Jen fór......
Ale teď vážně. Mám tady jeden nový přírůstek. Už jsme to s Kučerou tak nějak probrali a shodli jsme se na XIII.d/? Souhlasíte?
Další zajímavostí je, jak mě Kučera upozornil, uzavřenost písmen v opisu a to L a V....že by podvarianta, která není popsána?
Jagellonec není zrovna ještě zvládnuté téma, tak se obracím na vás.... Doufám, že lidé, kterým jsem mailem poslal tutéž otázku neurazí....ale čím více hlav....víc ví......
Obrázky:
Pro lepší posouzení ještě fota.....
Obrázky:
..... odpověď asi v předchozím duchu ..... když se podíváš na písma ¨grošů ražených po roce 1502, tedy od typu XII, tak pestrost jednotlivých písem je opravdu veliká ... používat slovo podvarianta se mi nechce, to už opravdu za podvariantu vdáme každé jednotlivé razidlo .... až jednou někdo udělá zázrak, a zpracuje tyhle odlišnosti písem chronologicky, tak to bude bomba pro přesnější dataci ....... jen si myslím, že je to nadlický výkon ..
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.