Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Neslo by to radeji vyfotit, at zaostruji sebevic porad to vidim v negativu
Zdravím, prosím o určení tohoto grošíku z dědictví po otci. Jedná se o nálezový groš a nechci se ho zbavovat.
Obrázky:
Kucera: JJ taky se mi to u scanu někdy stává, přikládám tedy fotky.
Obrázky:
"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"
milstr - urcite je to nepopsana varianta, priklonil bych se k typu XIII.e/2 s poznamkou ze W ve WLADISLAVS je nahore otevrene a druhe S v SECVIIDVS je stejne jako prvni a take kresba lva ma drobne odchylky (napr.lev nema zuby a jinak usporadane mesicky prvni rady).
Da se to popsat i jako kombinace razidel: avers XV.a/1 a revers XIII. (s vyse popsanymi odchylkami u lva).
Koiko Tomio napsal/a:
Zdravím, prosím o určení tohoto grošíku z dědictví po otci. Jedná se o nálezový groš a nechci se ho zbavovat.
Obrázky:
urcite gros z pocatku vlady cca 1471-1477, rekl bych Haskova I.a/?, mozna I.a/2
Děkuji
Zdravím.
Prosím o určenie tohoto grošíka.
Mohlo by to byť III.a?
Ďakujem
Obrázky:
Přikláněl bych se k typu Hás. II. a/7. Uvidíme co ostatní 😉
Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz
Take jsem puvodne uvazoval o II.a/7 ale nejak mi tam nesedi avers. Koruna na minci je prece jen nizsi, mene rozevrena, s dvojitou linkou ve spodni casti a i usporadani hornich lilii mi pripada odlisne nez u typu II. Pokud se jeste podivam na opis tak pismena L ve WLADISLAVS jsou nahore uzavrena. Takze abych shrnul muj dojem, tipnul bych to na kombinaci razidel: avers s korunou I.a/4 a revers se lvem II.a,b,c. Jak pise Luke, uvidime co ostatni
toto určení je dle mě správné
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.