Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
já bych řekl, že tam není. Pod hlavou by určitě byl vidět zbytek obloučku. Jinak by musel být otočen oproti ostatním asi o -45°. A to je nějaké divné. A ještě přeražený hlavou. Pokud bych měl být rytcem želez, tak hlava bude to první, čím bych ze lva začal. Pal tlapy , měsíčky a nakonec ocas. Ale je to jen můj názor.
Pěkný grošík. Zajímavy ja i tvar tlapy.
Ten paprsek kolem mesicku je tam krasne videt jak ho zduraznil vassilij. Vlastni mesicek uz ne, dle mne je prerazen uchem lva.
llibor: podivejte se na stejny typ na predchozi strance ktery jsem sem nedavno daval a je tam videt castecne prerazeny paprsek mesicku puncem hlavy takze hlavou asi opravdu koncili.
Řekl bych, že to, v čem někteří vidí pod hlavou lva třetí pootočený lemovaný měsíček horní řady je regulérní, i když trochu nedoražené, ucho a že jsou v horní řadě opravdu pouze dva měsíčky. Ale je to věc názoru, pohledu a řekněmež "chtění vidět"... Někdy ta numismatika opravdu trochu připomíná věštění z kávové sedliny... :-)
Tak představuji Vám jeden ze svých dnešních přírůstků do mé sbírky🙂 (2. je JL). Myslím že to není úplně běžný typ Vladislava II.
[
](http://img227.imagevenue.com/img.php?image=55096_Vladislav_Haskova_XXIII._d_-_2_122_99lo.jpg)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.