Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
..nevím, jestli špatně nevidím, ale i lev prvního typu má jen tři malé měsíčky. Jediný větší rozdíl mezi oběma je provedení dolní zadní tlapy, kterou má ten první lev delší, takže tím, že je u tohoto kratší to připomíná druhý typ, ale koruna je nízká, takže sedí k prvnímu typu. Nakonec to stejně bude buď nová varianta typu l. nebo opět nějaká křížená ražba. No, u Vladislava nic nového 😁
I. a II. typ jsou si dost podobné zvl. v pérovkách
I. typ má také jen tři měsíčky (to čtvrté na pérovce je asi od ucha)
II. typ podle mne má jiný tvar hlavy s naznačenými licousy, má mít naznačené chlupy na břiše a výraznější chlupy na tlapách, když pootočíš minci - srovnáš horizontálu - podle dolních měsíčků nebo křížků na počátku opisu hlava se dostane více do záklonu a tím i dozadu
- asi ne vždy pérovky zcela přesně odpovídají - v příloze Háskové str. III. obr. 5 je lev II. typu - podle mne je jiný než Sevciho a na fotce lva II. typu je i dost odlišné napojení pravé horní tlapy - to na pérovce není tak patrné
já bych tedy opět řekl spíše I. typ lva
Jeste malou poznamku. Pojem krizena razba sice napohled vypada jako neco vyjimecneho a tak se tomuto pojmenovani casto branime. Ale to jen proto ze neni popsana v typologii, ale to neznamena ze nemohla tato kombinace razidel vzniknout (zejmena u soubeznych typu), proste doposud nebyla zaznamenana. Uz jsem tady jednou uvedl ze typologie Haskove vychazi z popsani pouze cca 3tisic grosu, ale razenych jich byly miliony.
Bylo by mozne sem dat obrazek z prilohy - nemam ho bohuzel k dispozici. Ty mesicky v prvni rade jsou skutecne tri - pri zvetseni je to i na perovce patrne. Porad ale jeste zbyva ten sklon ocasu plus jak pise kucera otevrena tlama a tvar oka. Pravda nejspis bude nekde uprostred...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.