Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Omlouvám se za pozdní reakci. Byl jsem skládat náklaďák kamení.
No s databází by určitě nebyl problém. Sice jsem do ni obrázky zatím ukládal jen pokusně, ale to bych měl být schopen vyřešit. Spíš jsem na to neměl náladu. Programové rozhraní bych udělal taky ( vpodstatě ho už mám hotové, jenom jsem jej neplnil. Dával jsem přednost plnění databáze panovníků. ).
Problém by byl s webovým rozhraním. Tam v tom trošku tápu. Bylo by potřeba se rozhodnout, jakým způsobem se vydat. Buď udělat databázi Online ( to jsem ještě nezkoušel, ale můžu se to naučit. Nástroje bych na to měl mít. ). Tím pádem by každému měl stačit běžný webový prohlížeč ( čili nulové náklady pro účastníky ). Ale přišlo by se o asi nejzajímavější funkci, a tou je fikané vyhledávání ( můj výmysl, který se mi pro dohledávání neznámých informací velice osvědčil. Testováno i na velmi rozsáhlých databázích. ).
Druhým způsobem by mohla být centrální databáze, kterou by jste si mohli stahovat ( a samozřejmě do ní posílat úpravy). Stahování i odesílání doplňujících informací mám již vyřešeno pomocí importů a exportů přes naplánované úlohy, či dávky ( Online přístup do ni je také možný, ale zatím jsme omezeni rychlostí internetu ).
Výhodou by bylo, že bych mohl udělat program přímo na míru, a mohli by jste všichni využívat veškerou funkčnost programu ( program samozřejmě šiřitelný zdarma ). Samozřejmostí je použití oprávnění přímo na úrovni databáze. takže se dá podle přihlášení omezovat, co kdo může vidět, a co může upravovat. Dořešit bych musel pouze vhodný výběr databázového stroje na vašich PC, abyste zbytečně nevyhazovali peníze. Osobně píšu programy pod Sybase, za kterou se platí něco kolem 3 tisíc ( linuxáři to samozřejmě mají zdarma ). Na přesné licencování bych se ješě podíval. Možná už mají něco pro nekomerční použití zdarma. Což by asi bylo pro většinu neúnosné. Ale pokud někdo znáte relativně dobrou datázi ( mySQL???, či jinou ), která by byla zdarma. Dejte vědět. Nemělo by to dělat problém na ni portovat.
Třetím způsobem by bylo vytváření požadovaných datových souborů, které by si každý stahoval. Ideální je buď PDF, nebo speciální prohlížeč, který mám již také hotov. V takovém prohlížeči můžete běžně filtrovat i třídit. Jako ukázku PDF jsem nedávno vytvářel jednoduchý seznam mincmistrů a databázi panovníků.
No vyjádřete se, co by pro Vás bylo nejvhodnější. Osobně bych dával přednost druhé variantě ( s nějakým volně šiřitelným db strojem ). Protože by nás pak nic neomezovalo ( v současnosti mi funguje i přístup přes ODBC k databázi po internetu. Až se stane normální vyšší rychlost přes internet, nepoznáte, že děláte na cizí mašině ). Ale pokud dojdete k jinému výsledku, určitě něco vymyslíme.
Zkuste si to promyslet, co by Vám nejvíc vyhovovalo. Zaměřil bych se na programové vyřešení zbývajících problémů.

pavelgregor: fíha, toto všechno je pro mě španělská vesnice, takže nevím co vybrat. určitě by s tím neměli být spojené žádné další náklady pro členy, aby to spoustu lidí neodradilo. vkládání by mělo být jednoduché, aby toho byl každý schopen. byl bych asi pro první variantu - Online, akorát to vyhledávání by to chtělo ...

Já bych i rád, dokonce vím jak a mám naprosto konkrétní představu, jak by to mělo vypadat... ale bohužel na to nejni čas... 😞
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.