Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
Topa77

Uživatel

Zaregistrován:
22. 4. 2007

#221 30. 9. 2007, 11:47

Taky nejsem pro vstupní test, protože netuším, jestli bych prošel 😕
Jako pojistka bude zřejmě sloužit ono doporučení dalších dvou členů. A pokud se zjistí nějaká nekalá činnost člena, určitě se dá vyloučit.

Profilový obrázek
Topa77

Uživatel

Zaregistrován:
22. 4. 2007

#222 30. 9. 2007, 11:47

Jinak co se týče Patasona, třeba dostal zaracha na net. 😁

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#223 30. 9. 2007, 11:53

:mrgreen: 😲 😁 ,asi tak oliver.
to Topa :súhlas je to bežný postup.🙂

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#224 30. 9. 2007, 17:50

Dúfam, že všetci chápeme o čom som pred časom písal. Osobne to za nezmysel nepovažujem, ak to to však tak niekomu pripadá, nech je tak. Mnohí tu postrehli, že som neurčoval pravidlá, len poukazoval na možné riziká. Ja sám, ako je určite známe, členom ČNS nie som, preto určite ani žiadne pravidlá neurčujem, pravdupovediac, ani by som si to nedovolil. Išlo mi naozaj iba o rozbehnutie diskusie na túto tému a pokiaľ sa mi to podarilo týmto nezmyslom, tak aj tento nezmysel mal určitý zmyslel. A netreba sa tu pretekať v štýle pošlem Ti rubné značky, pošlem Ti to, alebo ono. Kompletný človek, ktorý si dobre prečíta môj predchádzajúci príspevok, si určite všimne, že podobné "testy" som uvádzal v zátvorke, pokladal som ich za hlúposť, uvádzal som ich iba na ilustráciu. Preboha, neberte ma všetci hneď za slovo, pokiaľ sa členovia dohodnú, že postačí odporúčanie dvoch ďalších členov, ja samozrejme nič proti tomu nemám. Ale o tom predsa táto diskusia je, nie? Mne je v podstate jedno kto tam bude, ja sa venujem minciam a nie členom nejakej spoločnosti. Som z toho trochu otrávený, priznávam. Mám dojem, že niekedy sa tu komunikovalo vecnejšie.

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#225 30. 9. 2007, 19:24

to Archypov: ja myslim, ze to bylo brane s humorem a jistou nadsazkou - jak to s tim testem, tak to s temi znackami... a jestli se tu nekdy diskutovalo vecneji, tak to se omlouvame, ale nejak tu nekteri asi chybi, predevsim ti, co by k tomu mohli rict co nejvic... primo za nesmysl ty testy pokud vim nikdo neoznacil. Ja naopak tvrdim, ze je to urcite lepsi napad, nez zvednout poplatky (zde skutecne tvrdim, ze dle meho nazoru to nesmysl je, ze zvysenim poplatku neodradite nekale zajemce, ale spise odradite obycejneho zajemce), ale na druhe strane rikam, ze to za reseni take nepovazuji. Tim se nevyjadruji k vysi poplatku. Kdyz mi nekdo vysvetli, proc platit napr. 1000 Kc a ja to budu povazovat za opodstatnene, nebudu proti tomu brojit. Jinak je to myslim jasne - pokud se nekomu nebudou libit pravidla, clenem se stat nemusi, to je prece jasny.

Jen si myslim, ze by byla skoda, kdyby ta dobra myslenka zkoncila na tom, ze nekteri lide s dobrymi umysly nebudou chtit platit neprimerene vysoke poplatky - to je muj postoj.

Rizik si myslim jsou vedomi vsichni, na stranu druhou tato rizika mohou hrozit i u jinych, nevirtualnich, pobocek. Tim chci rict, ze by bylo dobre, aby zkusenejsi posoudili adekvatne rizika a nenastavili prilis uzkostliva a zbytecne omezujici pravidla... jenze ti zatim mlci...

Jestli jsem tedy k Vasemu podrazdeni a otraveni prispel ja, tak se omlouvam, urcite to tak vyznit nemelo a myslene to tak rozhodne nebylo. Myslel jsem, ze to neni tak davno, co mi tu nekdo rikal, kdyz jsem se podobne rozciloval, ze se nektera vyjadreni berou s humorem a ne tak, jak se zdaji (slo tehdy rovnez o "blbost")... ted to uz neplati? a to si myslim, ze v tomto pripade ta vyjadreni tady tak tvrda jako tenkrat nebyla...

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#226 30. 9. 2007, 21:21

To Oliver: Neviem prečo zrovna Vy si myslíte, že svojim "povzdychom" útočím na Vás. Máte pravdu v pár veciach; napr., chýba mi tu osobne pár ľudí, ktorí zrejme nemajú toľko času vysedávať na nete, to mi je naozaj ľúto. Vecnejšie diskusie som s nimi viedol, možno sme si boli bližší. Máte pravdu napr. aj v tom, že som Vás pred časom upozorňoval na výšku Vášho krvného tlaku, pri kacurovej poznámke na Vašu adresu. Taktiež išlo v podstate o blbosť, tentoraz mi to len jednoducho nedalo, aby som nezareagoval na:
"Nevim, zase jdu asi proti vsem, ale vyssi prispevky jsou myslim nesmysl."
Je to naozaj to isté, vtedy Vás hnevali podobné slová (na ktoré má samozrejme každý, vrátane Vás, právo), teraz ich používate. Ja o sebe predpokladám (hraničí to s istotou), že som po psychickej stránke v dobrej kondícii, preto sa ma Vaše slová nijako nedotkli. My si to predpokladám nemusíme vysvetľovať. Vás osobne za inteligentného človeka považujem a či už by sme v živote dokázali, alebo nedokázali byť priateľmi, určite by som Vás rešpektoval. Na osobné spory tu nie je miesto, Váš a môj čas je takisto vzácny a priznajme si, je to detinské. Takže Vaše ospravedlnenie nemôžem prijať, z dôvodu jeho neadekvátnosti.

Čo sa týka jadra problému. Samozrejme s Vami súhlasím ohľadne výšky členského príspevku, na druhej strane (aj sa to tu už spomínalo), zas tak veľa to nie je, keď sa predpokladá napr. aj výskumná činnosť pobočky Pražské groše. Ono všetko niečo stojí, predpokladá sa tlač prípadných budúcich článkov (ak sa mýlim, opravte ma kľudne niekto), predpokladajú sa stretnutia... jednoducho myslím si, že liter nie je tak veľa. Ale to je môj subjektívny názor.
Čo sa týka tých testov, resp. pohovoru, alebo neviem už čoho, k tomu už by som sa radšej nevyjadroval, aby som nevyzeral ako "dobrý" člen. Nezabúdajme, že ja členom nie som, ktovie či budem, len chcem pomôcť dobrej veci. Ak si tu niekto myslí, že to tu chcem selektovať, tak sa hlboko mýli. Pokiaľ si nejaký užívateľ tohto servera bude po mojom príspevku naďalej myslieť že tak uvažujem tak by mal vyhľadať odbornú pomoc, ja už mu nepomôžem.
Neviem ako to vlastne vyzerá, nevieme tu asi nikto čo sa deje. Patason sa nehlási, aj keď nás určite sleduje. Dúfam že všetko prebieha v poriadku a čoskoro hodíme konečne konštruktívnu reč na túto tému.

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#227 30. 9. 2007, 23:05

to Archypov: To posledni, co bych si pral jsou osobni spory, at uz s kymkoliv. Ta "scena" s Kacurem me mrzi, ale zareagoval bych na podobnou impertinenci opet a zase stejne, durazne, ale presto ne ve zlem. Mozna jsem jen horka hlava. Jestli jsem psychicky labilni ci nikoliv, sam asi neposoudim, ostatni si mohou udelat subjektivni nazor. Mozna nejsem velky diplomat, ale proste rikam / pisu, co si myslim. Ani s Vami neminim byt na ostri noze, i kdyz v realu ani nevim, kdo jste. Ale i kdybych vedel, situaci by to nemenilo...

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#228 30. 9. 2007, 23:16

Vim, ze nejsem prave clovek kompetentni vyjadrovat se k cinnosti zamyslene pobocky odborne zamerene na prazske grose. Na druhou stranu vim, ze bez penez je vedecky vyzkum k nicemu. I ja delam vedu, i kdyz jinou...

Nazor, ktery tu napisu zastupuje jen muj pohled na vec, mozna se prida vice lidi, mozna ne. Nechci, aby se to bralo jako nejaka vzpoura ci kacirstvi. Je to jen moznost svobodne volby a pokud bych jej ted nenapsal ja, mel by to napsat kdokoliv jiny...

Podle meho nazoru tu vznikl skvely a uzasny napad zalozit virtualni pobocku. V CNS nejsem ale na druhou stranu citim potrebu byt sdruzen s ostatnimi lidmi stejneho zajmu a tak bych se i pres jiste drobne antipatie k teto spolecnosti prenesl. Tim spise, ze virtualni pobocka je pocin, ktery by vnesl svezi vitr do plachet...

Jenze setkavame se tu se dvema ruznymi pohledy. S pohledy laiku a s pohledy zapalenych milovniku grosu, casto v pravem slova smyslu odborniku. A tady nastava problem. Nevim, proc by laik, ktery ma i sirsi zaber mel venovat casto i podstatnou cast sveho rozpoctu urceho na sveho konicka do uzce profilovaneho vyzkumu a tematicky vyhranenych publikaci tykajicich se vyhradne prazskych grosu, ktere ho zajimaji jen castecne. To by mel clovek uzce profilovany pochopit.

V tomto svetle proto navrhuji prehodnotit, zda nezalozit rovnou dve virtualni pobocky - jednu pro sirsi spektrum zajemcu nazyvane napr. "bohemika" (nebo i jinak, treba "ceska mince", nevim, na nazvu netrvam) a druhou, uzce profilovanou pobocku, napr. s nazvem "prazske grose" ci "Grossus Pragensis".

Vyznam te sirsi pobocky by byl v podstate stejny jako vyznam jakekoliv jine pobocky - bez velkych badatelskych a vedeckych cilu - zkratka pobocka sdruzujici laiky se zajmem o ceskou minci a s moznosti ziskat vyhody bezneho clena CNS, ale s tim rozdilem, ze lide budou z cele CR v kontaktu pres web. V tom prave vidim ja tu silu. Clensky poplatek by byl nejaky "bezny", ale nizky. O clenstvi v takove virtualni pobocce bych zajem mel, clenem bezne pobocky zatim byt nechci.

Pobocka, orientovana ciste na grose, by sdruzovala skutecne fandy, zajemce a odborniky na prazske grose, ochotne platici prestizni vysoke clenske poplatky, badajici a publikujici odborne clanky a monografie. Uprime rikam, ze toto neni pobocka pro mne jako laika a ze napr. tisicovku za clenstvi dam radeji za jeden pekny gros rocne. Myslim, ze za mince rocne neutratim vic jak 3-4 tisice (tezko se to odhaduje, ale o mnoho vic to jiste neni). Naprosto ale chapu, ze jsou jedinci, kteri hledaji prave clenstvi v takoveto pobocce.

Ja bych byl mozna radeji, aby existovala pouze jedna pobocka, mela by se ale pak tato prizpusobit potrebam vsech zajemcu o clenstvi a trochu slevit ze sve vyhranenosti... koneckoncu, mozna vyjde celkove financne lepe, kdyz bude 20 lidi platit mene, nez 4 lide vice...

Profilový obrázek
Topa77

Uživatel

Zaregistrován:
22. 4. 2007

#229 1. 10. 2007, 07:12

Já bych byl pro, vždyť plánovaný název, pokud jsem teda neminul něco v diskuzi, má znít Virtuální pobočka ČNS - bohemika. Že tam možná budou převažovat sběratelé grošů nic nemění na tom, že tam budou patřit i sběratelé dalších českých mincí a plíšků 😉 Čím víc nad tím přemýšlím, tak smyslem této pobočky spíše něž publikace a články, bude možnost se setkávat, zajít na pivko, vyměňovat na trochu vyšší a bezpečnější úrovni informace, mince a ostatní sběratelský materiál, apod. Tomu by alespoň ze začátku měly odpovídat příspěvky, které by měly stačit na chod pobočky a pořádání výročních schůzí 😁

Publikační činnosti se samozřejmě nebráním, ale vše postupně a uvidíme jak to bude fungovat. Nemá asi smysl přepálit začátek 🙂
Že nás ten Patason ale napíná, co?😞

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#230 1. 10. 2007, 11:23

mám teď v práci fičák, tak stíhám číst jen některé příspěvky, odpovídat nestíhám vůbec, ale teď si chvilku času udělám, pokud si přečtete diskuzi od začátku, tak hned první patasonův příspěvek zodpovídá oliverovu otázku (cituji):

" ...nejsem si jistý tím zaměřením na bohemika. Byl bych opravdu spíš pro užší zaměření na pražské groše. Sice jsem dělal a pořád mě zajímají i denáry i tolarové období, ale bohemikářů je po ČR, potažmo po Evropě, po světě hafa a nejsem si jist, zda by se mi ve Výboru ČNS pobočka "bohemika" snadno prosazovala - tam bych čul argumenty typu "tak ať se stanou členy ČNS (ústředí) podobně jako zahraniční členové a není potřeba zakládat novou pobočku". Ale to je věc k diskusi. Pokud má někdo širší záběr, nic mu nebrání, aby se stal členem pobočky "Pražské groše" stejně jako kterékoliv jiné pobočky... "

zkrátka kdo nechce být členem naší virtuální pobočky, může se stát členem jakékoli jiné pobočky v místě bydliště. o výši poplatku jsme se již také bavili, jde hlavně o to, vytvořit souhrnné dílo, popisující typy a varianty PG. jistě by každý chtěl, aby to dílo bylo nejen obsáhlé, ale i kvalitně provedené, s fotkami, vázané atd. a to něco stojí, stejně jako stojí placení domény, umístění webu na nějakém serveru atd. 1000,- není ani 100,- měsíčně, tak v čem je problém? pokud chce někdo platit méně, tak ať se přihlásí v pobočce v místě bydliště, tam bude platit pár stováků. osobně dávám ročně za mince několi desítek tisíc a tak holt litr půjde bokem.

je zapotřebí si tu diskuzi přečíst od začátku, ovšem nesmí se přitom zapomínat, že této diskuzi předcházela diskuze u jiného tématu, už nevím přesně kde, takže spoustu věcí už jsme probírali ... což samozřejmě neznamená, že je nemůžeme probírat znovu🙂

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.