Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#11 4. 8. 2007, 10:52

tak nás je zatím šest kusů, hlašte se další🙂

Profilový obrázek
Krtek

Uživatel

Zaregistrován:
10. 4. 2005

#12 4. 8. 2007, 10:52

no, spěchám spíš kvůli emisím CNB, coz me napadá se bude ve virtualni pobocce taky blbe delat, ale nejak by to asi slo

Spořiti se dá i z mála, jen začni a vytrvej!

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

#13 4. 8. 2007, 11:01

Jo jinak pokud by byl zájem, můžu vytvářet libovolné databáze, které by pomohly s určováním. ( Pouze by mi musel někdo zkušenější poradit, co by to mělo umět ).

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#14 4. 8. 2007, 11:04

Takže... zde jsou zásady pro vznik nové pobočky podle stanov ČNS. Nejni to žádná prča, je to instituce😋 Co by bylo nejnutnější dohodnout je:
1/ složení přípravného výboru pobočky (zřejmě by pak po založení pobočky byl výbor pobočky)
2/ nejdůležitější osobou hned po předsedovi a jednateli (místopředsedovi) ve výboru by v našem případě byl hospodář; neb to je člověk, který by musel každý rok podávat daňové přiznání... Kdo se hlásí?
3/ v našem případě je složité určení místa, kde se registrovat... To daňové přiznání se teda dá posílat i poštou, možná i samotná registrace, ale nutno mít na paměti, že osoby ve výboru pobočky se budou do budoucna měnit, ale změna působiště organizace je složitá! Navrhoval bych proto Prahu...
4/ nevím, zda je nutno dělat nový web - snad jako prezentaci, resp. "členský časopis", ale fórum by se asi dalo využít na sběratel.com. Vyloženě interní záležitosti by se daly řešit po e-mailech
5/nejsem si jistý tím zaměřením na bohemika. Byl bych opravdu spíš pro užší zaměření na pražské groše. Sice jsem dělal a pořád mě zajímají i denáry i tolarové období, ale bohemikářů je po ČR, potažmo po Evropě, po světě hafa a nejsem si jist, zda by se mi ve Výboru ČNS pobočka "bohemika" snadno prosazovala - tam bych čul argumenty typu "tak ať se stanou členy ČNS (ústředí) podobně jako zahraniční členové a není potřeba zakládat novou pobočku". Ale to je věc k diskusi. Pokud má někdo širší záběr, nic mu nebrání, aby se stal členem pobočky "Pražské groše" stejně jako kterékoliv jiné pobočky...
6/ pobočka by buď musela fungovat zcela nefinančně - což by asi šlo, pač vše by se vyřizovalo elektronickou cestou; problém by nastal, kdybychom chtěli např. uspořádat přednášku nebo vydat tištěnou publikaci - nebo dát dohromady nějaký "vstupní kapitál", tj. členské příspěvky pro pobočku (vedle těch ústředí) - cca 100,-/rok. Většina by se pak projedla/propila jednou ročně v Kutné Hoře... tedy pokud by něco zbylo, pač vedení účtu stojí prachy, korespondence stojí prachy, je třeba udělat razítko, pač bez něj vám na poště nevydají dopis adresovaný organizaci, atd., atd., atd...
třeba to ještě není všechno, ale momentálně mě mentálně už nic nenapadá...😋

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#15 4. 8. 2007, 11:06
No ja bych do toho sel, ale dejte vedet rychle pac jinak se prihlasim v Hradci, ... hodne rychle, nejblizsi schuze je dnes ve 13 h.

Přihlaš se v Hradci, tam je dobrá pobočka. Až vznikne ta naše, nejni problém se přehlásit😉

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#16 4. 8. 2007, 11:07
tak nás je zatím šest kusů, hlašte se další🙂

Mě počítáte?😋 Sbírám české mince z období 1300 - 1547😎

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#17 4. 8. 2007, 11:08

no je toho dost😎 měli bysme to prodiskutovávat asi bod po bodu, aby v tom nebyl guláš.

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#18 4. 8. 2007, 11:08
Jo jinak pokud by byl zájem, můžu vytvářet libovolné databáze, které by pomohly s určováním. ( Pouze by mi musel někdo zkušenější poradit, co by to mělo umět ).

Vida, to je slovo do pranice... a hned je základ luxusního webu, kde bude databáze pro určování mincí uvedeného období... samozřejmě přístupná pouze členům😈

Profilový obrázek
nerva81

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2007

#19 4. 8. 2007, 11:09

Dnes je v Hradci i malá aukce num. materiálu. začátek aukce cca od 14:00 - předtím prohlídka materiálu. Jedu tam. 😎

Nápad s vytvořením databáze pražských grošů ze sbírek účastníků tohoto fóra a nejemom jejich by byla velmi zajímavá.

Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#20 4. 8. 2007, 11:09

patasone Tebe jsem samo počítal, Ty budeš jistě předseda🙂

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.