Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

patason: Tím námětem jsem nemyslel kolektivní členství. Vycházím z předpokladu, že sběratel, který se vrhne do vod českého grošového období, již zřejmě je i členem ČNS, tudíž dražit na pobočkových aukcích asi pro něho nebude problém.
Z první věty vyplývá, že pokud jesm např. členem obdoby ČNS třeba v Německu, tak nemohu být zároveň členem ČNS?
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/

Nene, "Německá společnost" se všemi svými členy najednou nemůže být členem ČNS, tak to bylo myšleno...
Celá akce vznikla hlavně proto, že spousta lidí tady na fóru není spokojená s úrovní členských schůzek poboček ČNS a proto nejsou členy ČNS. Tahle iniciativa má být platformou pro členství v ČNS pro tyto i případné další zájemce o grošové období, kteří se chtějí podílet na tvorbě obsahu "virtuálních schůzek" "virtuální pobočky", která jim přitom ale dá všechna práva (také povinnosti) plnohodnotného člena ČNS. Nehájím tu myšlenku za každou cenu a už na začátku jsem říkal, že je to trochu bláznivé, leč ne nereálné. Ustavovat občanské sdružení zájemců o pražské groše bez přímé návaznosti na organizovanou numismatiku se mi zdá jako mrhání časem i prostředky. To můžeme prostě dál jen tlachat na fóru a nepřidělávat si práci čímkoliv dalším😋

Přesně tak, sdružení mimo ČNS by sice bylo fajn, pořád by jsme mohli pořádat výroční schůze v Kutné Hoře, ale skutečně jedním z hlavních motivů je právě členství v ČNS a možnost účastnit se jejich dražeb.
S tím sídlem v Kutné Hoře by to bylo fajn, ale obávám se, že by jsme tam museli sehnat minimálně nějaký pronájem... přeposílání pošty už pak není problém. Třeba by ale radnice vyšla vstříc🙂

O tu poštu bych měl nejmenší starost. Dal by se zaplatit PO Box nebo přeposílání na jinou adresu. Lépe by ale bylo najít na Horách Kutných spřízněnou duši. O jedné bych možná věděl, ale nechce se mi to domlouvat přes SMSky a e-mail na něj nemám... tak až ho uvidím. (počítám nejpozději 8. září na aukci v Praze (BTW: už mají katalog na Netu www.numismatika.cz)).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.