Moderátoři: Tomako, acme2000, smith

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
8. 9. 2018, 19:47

Tak příště dejte vědět, můžeme vyrazit společně... Pár lidem tady beztak dlužím pozvání na pivo :-)

ferovyobchodnik@seznam.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
8. 9. 2018, 20:08

Tak příště dejte vědět, můžeme vyrazit společně... Pár lidem tady beztak dlužím pozvání na pivo :-)

Já se letos nato taky vykašlal,jo....rodina je rodina,po narození malé,jde všechno stranou,tak mám sice krásné domácí vězení ,ale škoda.:( .......někdy příště........🙂
Maximálně mohu poslat pozdravem za všechny nezúčastněné ve formě:
https://youtu.be/1Zw3KF_Pf0o

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

Vytvořeno:
8. 9. 2018, 20:16

Víš Pavle, nevím jak ty, ale já byl v posledních letech ze Sběratele vždy neskutečně vytočenej. Nejde ani tak o to, že tam člověk nic nesežene, ale o celkovou atmosféru a diletantskou organizaci.
Pokud organizátor není schopen v hale zapnout klimatizaci, seskupit stánky tak, aby se dalo uličkami projít, nebo nedej Bože instalovat bankomat, který si za výběr neinkasuje řádově jednotky stokorun, tak opravdu nemám důvod se téhle akce účastnit.

Kdyby fungovala alespoň elementární organizace a veletrh byl doplněn třeba i o zajímavé přednášky, tak bych tam určitě jel. Ale takhle je to jen hodně špatnej blešák, bohužel.

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
8. 9. 2018, 20:25

Letos tam takový vedro nebylo. A pro nás, z jihu, bylo v Praze dokonce docela chladno! (Uvnitř ne, ale bylo tam poměrně snesitelně.) S bankomatem, to nebude problém organizátora. Silně pochybuju že by tam nějaká banka instalovala automat na dva dny. Na to by se mohli... Spíš mi vadí, že pošta tam není schopná přesunout jeden z posledních funkčních automatů. Ale možná mají strach aby se jim nerozesral úplně.
Jediný co jsem nikdy nepochopil, je to, kde je vlastně ta výstava Praga Piccollo. Vždycky tam maximálně byla jen nějaká drobná propagace k tomu.

Jinak, já tam byl letos, loni a před několika lety. Taky tam nejezdím pokaždý.

A najít se tam dá i historické. Ovšem je to otázka štěstí a náhody.

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
8. 9. 2018, 20:51

Pánové takove dny v roce ,pro sběratele jsou a byly malým svátkem, alespoň pro mne. Ikdyž je to vcelku solidní blešak,pro mne přes celou republiku.Trochu mě mrzí,že letos to nevyšlo.Naštěsti malá náplast,ve formě zítřejší místní nume aukce.

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

Vytvořeno:
9. 9. 2018, 12:01

Pánové takove dny v roce ,pro sběratele jsou a byly malým svátkem, alespoň pro mne. Ikdyž je to vcelku solidní blešak,pro mne přes celou republiku.Trochu mě mrzí,že letos to nevyšlo.Naštěsti malá náplast,ve formě zítřejší místní nume aukce.

Tyto dny bývaly svátkem pro nás sběratele, ale bohužel už pro většinu přestaly být. "Blešák Sběratel" se smrsknul do dvou dnů, parkovné, ceny sběratelského materiálu vyšponované, že většina je neprodejná atd. atd. Bývalá setkání, se z tohoto důvodu přesouvají na jiná místa. Snad to organizátorům časem dojde, že účast na tomto "blešáku" přestává být pro sběratele prestižní záležitostí!

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
9. 9. 2018, 15:47

Naša burza na Výstavišti se taky smrskla na jeden den. Je to otázka přílivu návštěvníků a odlivu za nájem. Potíž je v tom, že spousta lidí radši čučí doma u počítače. Tam se sice dá nakoupit z celého světa, ale některé věci je výrazně lepší vidět naživo. Jenže vysvětlujte to hlavně těm, kteří sedí u toho PC (a sbírají sudetské přetisky na Hradčanech, protože to je přece rarita). A Sběratel má navíc velmi drahé stoly. To si řekněme upřímně.

mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

Vytvořeno:
9. 9. 2018, 17:22

Ano, nájem stolů(stánků) je základem vysokých cen sběratelského materiálu, ale ty už nejsou většinou akceptovatelné, proto se sběratelé nezúčastní! Psal jsem výše, co mi napsal kolega, který po třech lech zajel přes půl republiky na Sběratele, že má na dalších 5 let vystaráno! A to tento rok nebyly vedra, jako v předešlých letech!
Jsem jeden z nich, co sedí u PC a musím potvrdit, že co seženu ve světě za kousky do sbírky, to tady neseženu za 10 let hledání po "blešácích" a aukcích! Každý máme jiný způsob sbírání svého sběratelského odvětví, v době okurkové sezóny mám největší sběratelské žně! Každý je strůjcem svého štěstí v jiný čas a jinak!

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

Vytvořeno:
9. 9. 2018, 21:15

Tak já se jako tradičně zúčastnil. Po dlouhém hledání jsem objevil 100 K 1944 ve 100 % UNC . Takže pro mě spokojenost. Jinak jsem pořídil 100 Kč 2018 s. J 12 a pár dalších drobností. Dále bych chtěl pochválit výtvory Mateja Gábriše a smekám před jeho návrhy klobouk !! Nádhera,

trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

Vytvořeno:
9. 9. 2018, 21:38

Posílám obrázek nového přírůstku.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.