Vidím, že jste mne vzal za slovo. s těmi vadami.
Pane kolego, neberte prosím má následující slova, že Vás chci poučovat. Ale některé věci jsou jednoduší, když se dělají tak, jak mají.
Na diskuzních forech je dobře, když jsou přehledná. Dotázal jste se na luminiscenci na sekci naše známky a pak s jinou známkou jste zahájil diskuzi na jiné sekci a to deskové vady. Z mého pohledu by bylo lepší zahájit diskuzi uvedením fakt a pak v této diskuzi pokračovat jen v jedné sekci, třeba s názvem "Kulturní dědictví Slovenska"
Druhou věc bych si dovolil Vám jako začínajícímu filatelistovi poradit. Filatelie není jen hraní si se známkami, ale je to od určité chvíle zcela reálná věda. Tak pokud chcete přejít z hraní se známkami do oblastí výzkumu , tak používejte standarty filetelistické branže. Když hovoříme o známce, tak udáme rok, kdy byla vydána a nejlépe k tomu připojíme číslo katalogu pro známkovou zemi, nebo oblast..
Vyhneme se zmatkům. Já třeba mám dobrou sbírku románských známek, ale ty jsou z let 1859 v katalogu sassone 1-9./ROMAGNE/. Nebo o jakých románských známkách hovoříte???
A do třetice, ty fotky. Pokud zde úplný amatér vlepí fotky s dotazem na cenu svých pár známek, není třeba jej kritizovat. Prostě o tom nic neví. Ale stálejší uživatel tohoto fora ví, že fotografii je třeba upravit aby byla jasná, zřetelná. Myslím, že někdo, kdo není zcela znalec deskových chyb, tak mu ani šipky nepomohou.
Jinak Vámi uváděna chyba je desková odchylka, tedy ne desková vada. Její výskyt je u řady známek v deskovém poli a já sám bych řekl, že je velice běžná.
V každém případě jsem rád, že jste se s těmito známkami přihlásil a doufejme, že se ještě někdo další přihlásí s dalšími zajímavostmi edice kulturního dědictví Slovenska- románskými a předrománskými stavbami..
Mne Vaše vlákno zaujalo spíše osobně, neb mám známé v Klášteře Panny Marie v Bíni. Ale strašně dlouho jsem tam nebyl.
Co se v mládí nenaučíš, to můžeš ve stáří najít.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.