Zaregistrován
28. 8. 2010
Rád bych se s váma podělil o obrázek 2 kusů 1 korun z roku 1946, u kterých má být rozdíl ve tvaru raženého letopočtu. Konkrétně u číslice 4, ale podle mě jsou odlišné všechny číslice. Nejvíce asi šestka). Byl bych rád, kdyby mi to někdo potvrdil eventuelně opravil. Třeba se tento obrázek bude hodit někomu, koho tyto drobné odlišnosti zajímají. Také jsem si všiml, že rozdíl mezi těmito mincemi není jen v letopočtu, ale i vroubkování. Přirovnal bych to k české 10 Kč 1996 a 20 haléři 1996 (mechanické a elektroerozivní)
Obrázky:
Zaregistrován
26. 7. 2007
cisla su ine, a vroubkovani sa mi zda rovnake, len viac zodrate obehom
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
28. 8. 2010
myslim, ze vroubkovani je fakt jiny. Je takhle pravidelny po celym obvodu mince na obou stranach.
Zaregistrován
28. 8. 2010
A ta mince nahore je taky asi o 1 desetinu milimetru mensi v prumeru..
Zaregistrován
26. 7. 2007
z 10 minci co som prezrel mali 3 kusy drobne odchylky v letopocte . hlavne cisla 4 a 6 .
a dokonca boli ine ako mas ty na foto😃
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
6. 11. 2008
tak si říkám, zda se chystáte v pitomostech předhonit filatelii nebo co jiného, neboť při velkých nákladech se drobné detaily někdy nepatrně odlišují, ale je to zanedbatelné a v tomto mini rozsahu nezajímavé...
Sběratelsky zajímavé jsou pouze významné odchylky dobře viditelné a ne pouze při mnohonásobném zvětšení.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
6. 7. 2009
uz se to tady pred casem resilo, neco k tomu psal ambrosius:
Zaregistrován
14. 11. 2008
Tak tak.. Článek se mi díka Pavlovi podařilo získat. Byly zde popsány čtyři varianty a autor nevylučoval další. Při tom nákladu není divu.
Upřímně řečeno jsem tomu věnoval celý večer a zjistil, že to nemá smysl řešit. Těch drobných odchylek je tolik a jak psal Dráček..nebudeme v pitomostech předhánět filatelisty😉
Zaregistrován
28. 8. 2010
A myslíš že by byl možnej nějakej sken toho článku?
Zaregistrován
14. 11. 2008
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.