Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Ja v podstate študujem celý život. A čo sa mincí týka; pomaly prichádzam do bodu, že budem mať viac literatúry o minciach ako mincí samých. Celú svoju peknú zbierku o stovkách mincí som strelil na Aukre a zostali mi iba groše. Tým sa teraz venujem naplno a zháňam všetku možnú literatúru, dokumenty, kopírované úryvky z numizmatických publikácií a samozrejme listiny. K tým sa hádam dopracujem na druhé leto v Kutnej Hore a Prahe kam sa chystám. S pár ľuďmi odtiaľto tam chystáme stretko, nepridáš sa? Je ešte rok čas, ale treba dať do Kutnej Hory včas vedieť, aby bol dostatok piva (numizmatici sú večne smädní🙂). O dva roky mám štátnice a hádaj akú tému som si vybral na diplomovku?

Aleš, tému diplomovky samozrejme tuším, len stále nemožem pochopiť ako si mohol pustiť celú svoju zbierku mincí na aukre. U mňa je to iné, mince ktoré mám už v zbierke nepustím. Neviem sa ich vzdať. A aj ked začínam pozerať i po grošoch, to čo mám doposiaľ nazbierané pekne zostane u mňa.

Sám neviem, už som to predýchal. Potreboval som nutne peniaze na kontramarkáča a nakoľko sa v miliónoch netopím, povedal som si, že je lepšie mať monotematickú zbierku poriadnu, ako širokospektrálnu zbierku riedku ako... Bolo mi ťažko pri srdci, ale teraz som presvedčený že som urobil dobre.
Apropo, groš ti už prišiel.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.