Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
oliver napsal/a:
.... tak me zbyva jedina alternativa VII. d/1
u té koruny jsem chvíli koketoval i s tou céčkovou, ale pravděpodobně to bude opravdu déčková, tak souhlas VII. d/1
oliver napsal/a:
druhej v poradi ... celkem sem spokojenej s necim kolem IX. e, ale nevim...
podle té pravé přední tlapy je to spíš první varianta lva u tohoto typu, takže to vidím na IX. d
nehadam se, jen me pls zkus vysvetlit rozdil mezi e a d (klidne az potom)
to je jednoduché, u toho prvního lva je první měsíček druhé řady součástí pravé přední tlapy, kdežto u toho druhého je ta tlapa k měsíčku jen připojena - dotýká se ho a tato tlapa pak působí robustněji ...
oliver napsal/a:
treti gros...
je komickej naprosto sisoidni korunou... vidite to? lev me prijde devitkovej... koruna podle listku spis beckova, ale to je v rozporu s rubnim znaminkem... podle fotky spis az decko... IX. d?
no tento kus si tedy určit netroufám, podle spodní části lva to může být od IX. po XIV., sice ten měsíček přetínající ocas by mohl na devítku ukazovat, ale o tom se dá jen spekulovat, takže zde nevím a z té koruny toho také moc vidět nejde ...
jo to sedi to mas pravdu... to ses docet v tom hanoj kde? str. 41 nebo je to nekde jeste polopaticteji? to me uniklo.
je to jediný rozdíl, který mezi těmi lvy ve vyobrazení je, tak to beru jako hlavní znak variant tohoto typu. jinak nemám tu v práci knihu, mám tu jen samotnou typologii, takže se nemůžu pořádně podívat na fotky a do slovního popisu typologie, takže je možné, že se v některých případech můžu zmýlit ... 😃 no ale tato devítka je zrovna jasná ....
ok, super. rozumim, dik... nenech se rusit 😁 😁 😁
oliver napsal/a:
ctvrtej v poradi
me prijde jako XIV. c (podle orientace pismen "S"), ale koruna me prijde nizka...
čéče 14 bych si v tomto případě nebyl vůbec jistý, mate mě hlavně ten tvar měsíčků. a také M v BOEMIE nevypadá na 14 kus, zkus na to M kouknout pod lupou, jestli je tam vidět ten křížek? podle těch kulatých skoro uzavřených měsíčků mi to přijde opět na IX. typ, nekoukej na oko s negativním mezikružím, to už jsem viděl i u devítky ... také křížek před jménem panovníka vypadá dost robustně ...
takže si dovolím určit tento kus na IX. d až e, nelze přesně určit, protože není vidět ta pravá přední packa ani perly ve spodku koruny ... no ale možná jsem úplně vedle 😃
pokud by u toho M byl křížek a byla to opravdu XIV., tak bych souhlasil s c/1
oliver napsal/a:
patej
bych si typnul na XIV. d/1
pokud je ten lev opravdu bez zubů, jako asi že je, tak souhlas
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.