Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
to by mi sedelo s korunou, co sem si vybral ja (IV je i u V - i kdyz ty ji vidis jinak)... co me nestimovalo, je ten ocas, ktery splyva s nohou, ale kdyz se na to divam znovu je pravda, ze tam jsou typy (g, i, k), ktery to tak nemaj a slo by je pouzit... takze zkusim vybrat teda V-tku... i-cko bych vynechal, protoze ma malej mesicek pod ocasem a me se zda, ze tam ty naznaky sou docela velky...
rozseknout, jesli V. g nebo V. k uz asi sanci nemam... trochu by mozna mohli napovedet zbytky N z WENCEZLAVS... jesli tam sou rubni znamenka nebo ne, to videt neni...
Že by VIII.e ?
VIII. to není v žádném případě, jdu teď pryč, tak se podívám později, ale možná už ho někdo určí ....
Prohlédl jsem ještě textovou část a vzhledem k tomu že je tam ozdobné O a ohnutý konec ocasu kolem ucha tam může být tak opravuji svůj tip na IX.
oliver- tak jsme konečně s Kacurínem přišli na to, jak je to s těmi fotkami. Je to tím špatným nastavením internetu, protože se mi neotvírá, to co má. Ehm, na těch image stránkách, samozřejmě 😉 Tak sběratelství zdar, musím letět.
jak už jsem psal jinde, včera už se mi do toho večer nechtělo a tady v práci nemám sken typologie V IV., ale IX. to také nebude 😉 tak jen taková úvaha:
u VIII. a IX. je přední pravá tlapa spojena s prvním měsíčkem. u lva jde vidět mezera mezi hlavou a korunou, tak to bude patrně některý z těch typů, kde je koruna jinak nasazena na hlavu (myslím, že to jsou typy někde mezi XI. a XIII.). co se týká obrazu koruny, tak perla na střední lilii tam sice chybí, ale patrně by tam být měla, možná zanešené razidlo ... a nebo tam je malá perla, která zasahuje do perlovce a splývá s ním a ta tyčka mezi perlou a lilií je nedoražená nebo opět zanešené razidlo. jinak je to moc pěkný kousek, Dracek ten jsi pořídil v Praze na aukci??
S tou tlapou a měsíčkem máš samozřejmě pravdu ale v textu ani v tabulce lvů toto není zdůrazňováno ale naopak je tam jako jeden z hlavních určujících znaků lva popsán konec ocasu zahnutý podél ucha. To potom nevím co brát jako prioritní 😕
co naděláš, já tu typologii nevytvořil, musíš to reklamovat u tvůrce 😃 každopádně zrovna taková maličkost, jako je konec ocasu za uchem beru jen jako doplňující znak, protože pokud bude zanešený tento cíp ocasu na razidle, tak ocas za uchem končit nebude, kdežto ta tlapa je přeci jen větší a proto pro mě určující, ale třeba se pletu 🙂
pak je u toho lva ještě pěkně patrné oko, které vypadá i jako kapkovité, tam nejspíš to chce hledat tímto směrem ... budu si muset Hánu naskenovat, abych ho měl v práci k dispozici ....
Tak jaký bude výrok odborníků??? Kde jinde než zde by to měl být někdo schopen určit?!? 😕
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.