Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

#2911 24. 3. 2012, 12:49

Do třetice jeden můj grošík..

Díky velké hlavě a oku v negativním okruží opět čtrnáctka (je zde i krásně vidět vrásčitá čelist).

Koruna na líci mi přijde nižší a má specifické vnitřní trojlístky lilie a perla je na stonku vyšší lilie. Vidím obrácené S a obrácené N.

Zpět ke lvu.. Tvar hlavy mi připomíná spíš variantu h než g (je větší a 4 zuby by tam mohly být)

Resultát: H. XIV h/1

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

#2912 24. 3. 2012, 13:03
Do třetice jeden můj grošík.. Díky velké hlavě a oku v negativním okruží opět čtrnáctka (je zde i krásně vidět vrásčitá čelist). Koruna na líci mi přijde nižší a má specifické vnitřní trojlístky lilie a perla je na stonku vyšší lilie. Vidím obrácené S a obrácené N. ...

Oprava:
Tvar hlavy mi připomíná spíš variantu h než i (je větší a 4 zuby by tam mohly být)

Profilový obrázek
Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

#2913 24. 3. 2012, 13:45

4.pokus..

Zde mám pravděpodobně variantu H. V bez bližšího určení.

Lev je vykreslen hodně hrubě, na hřívě má 3 malé, ale silnější měsíčky, které splývají s hlavou.

Koruna na líci je nedotažená a krajní perly jsou na rozeklaných stopkách.

V opisu WENCEZLAVS vidím bezpatkové N a TERCIVS obsahuje stažené S.

Obrázky:

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#2914 24. 3. 2012, 15:54

Večer se na to mrknu.......teď už nestíhám......😉

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#2915 24. 3. 2012, 18:52

..nestíhám, tak v rychlosti XlV.g nebo i (vidím bezpečně jen tři zuby v tlamě plus dvojráz), ten druhý nejspíš pětka...musím zase letět, bigger to skoukne :-)

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#2916 25. 3. 2012, 09:35

Tak, včera jsem nestíhal, tak dnes s omluvou.....😳 První bych viděl podobně jako Korunka ( v podstatě oba dva......jenže......) a doloím si tvrdit na základě malých lilií v mezerách že jde o XIV.g/1 - groš má dvouráz, což více znesnadňuje určení, když pominu stav. Je to spíše takový odhad, než konkrétní tvrzení, ale tak bych to viděl já.
Druhý groš, ano, jde o jednu z pětek. Bohužel i tento je málo čitelný ( trocha patinace by asi neuškodila ) Tvar tlap, chlupy na končetinách lva, napojení přední tlapy na první velký měsíček....jasná V.-ka......Dál jsem si s ním nelámal hlavu, protože nevidím skoro žádné opisy, či tečky u zakončení ocasu lva, které by jistě pomohlo k lepší identifikaci....když v tom jsem si všiml prvního malého měsíčku....ležatý......a k tomu ještě N-ko....takže dle mého asi nejpravděpodobněji V.k/1.......Co ostatní odborníci na mé odvážné tvrzení....????

Profilový obrázek
Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

#2917 25. 3. 2012, 22:14

Bigger: není se přece vůbec za co omlouvat 😉
Díky za názory Tobě i Korunce..
Bohužel se opravdu jedná o velice zašlé kousky, takže je to občas docela hlavolam. Každopádně mi to dost pomáhá a kupodivu jsem se ani moc nesek s určováním všech čtyř. Ještě mám pátej, ale zjistil jsem že ten tu byl určen už dvakrát (pokaždý od jinýho člověka) 😁

No kdyby měl někdo nějaké přebytky tak bych se "obětoval" a poskytl jim azyl u mě a zkoumal vesele dál..

Velice mě to chytlo a nemůžu se od studia PG odtrhnout, ještě že chodím alespoň do té práce 😎

Koukám že sem "staří odborníci" už moc nechodí a je to velká škoda.

Profilový obrázek
listopad

Uživatel

Zaregistrován:
14. 3. 2008

#2918 27. 3. 2012, 07:30

prosím měl bych tady dva Václavy na identifikaci zkoušel jsem to sám ale abych tak řek jsem v p....i,jen asi vím že to jsou asi různý typy.všem děkuji za odpověd a trochu trpělivosti se mnou a mým bádáním ve světě PG.dík

Obrázky:

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#2919 27. 3. 2012, 08:06

Později se na to mrknu, teď jen odhadem.....nejspíš XIV.-tky.......upřesním později nebo bude někdo rychlejší.......Jinak PG jsou náročné na studium.....a začátky jsou těžké, ale asi takto: Tak jako mě tady kolegové navedli a pomohli při mých začátcích ( a není to zase tak dlouho - díky jim za to ), tak i já ti rád pomohu, bude-li to v mých silách.....Párkrát tě opravíme, poradíme jak na to, doporučíme literaturu......a pak nás budeš válcovat.....😉

Profilový obrázek
listopad

Uživatel

Zaregistrován:
14. 3. 2008

#2920 27. 3. 2012, 09:36

no to už se těším

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.