Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

:mrgreen: ..tak s tím souhlas 😉
Osobně se na Václava lV., dá-li se tomu tak říct- specializuji. Je to jediný panovník, kde sbírám pražské groše podle variant. Na to, co se u Václava lV. objevuje za groše, patří tento k nadprůměrným. Pravdou je, že pokud bych sbírala Václavovy groše všeobecně, pak by mi ve sbírce určitě stačilo několik ukázek v supr stavu. Takto, pokud chci sesbírat alespoň nějakou část variant, nemohu si dovolit pohrdnout ani horšími kusy, než-li je tento. Vzhledem k početnosti variant je třeba u těch méně běžných potkat stejnou. No a pokud někde objevím pěkný a zjistím, že mám ve sbírce horší, tak ho ráda koupím a vyměním. ...😉

Leni, tak to Tě fakt lituji. Jakmile něco svědí, je to hrůza. A člověk se ne a ne udržet, aby se nepoškrábal. Znám to z domu, dcera má už od mala ekzém a ani svázané ruce nepomáhaly, pak házela celým tělem a drbala se třeba o stěnu, roh postele... Přeji brzké uzdravení😉

Korunko jestli Tě mohu inspirovat, pak je tu možnost prohlídky pokladů. Těch se v případě PG nalézá poměrně hodně. I když se většinou jedná o mince Václava II, občas se mezi nimi nacházejí i ražby pozdějších panovníků a vše je pouze v kontaktech, aby ses k nim dostala. Proto se snaž o získání nějakých kontaktů tímto směrem a uvidíš, že se pak na jedné hromadě nechá získat mnoho variant, včetně i těch vzácných.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

protože mě PG začali zajímat tak študýruju na tomhle šrotu jak říkáte a vyštudoval jsem že by to mohl být snad Václav IV.za rozdělovacím znaménkem na reversu vidím W dál podle měsíčků nebo alespon jejich náznaků vidím prd.tak jestli by k tomuhle groši mohl někdo říct víc budu rád.jinak mám po známých mrcasnících slíbeno ještě pár grošíků tak vás budu ještě chvilku otravovat než se něco trochu naučím(snad za pár let).dík
Obrázky:

Evropa1 napsal/a:
Korunko jestli Tě mohu inspirovat, pak je tu možnost prohlídky pokladů. Těch se v případě PG nalézá poměrně hodně. I když se většinou jedná o mince Václava II...
Mate na mysli nejaky specificky poklad (nalez) nebo obecne. Pokud to druhe tak tam bych si nebyl tak jist s tim Vaclavem II...

Já jsem to myslel ve všeobecné rovině a samozřejmě souhlasím, že se může jednat o rozmanité zastoupení. Na tom ale nezáleží, protože ať se dostaneme k čemukoli, je dobré využít každou možnost a podívat se po variantách jakéhokoli panovníka.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.