Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Tohle není ani tak chyboražba, jako Atyp! Co se týká chyboražeb u základných typů, tam jich několik zaznamenáno je, ale je jich jen pár. Stačí, když se podíváš do tabulky a přečteš některé opisy. Třeba tuším u šestky chybí "i" ve slově tercius a pod. Atypy jsou ale ještě vzácnější, bohužel taky mnohdy dost špatně zachovalé... To je snad po roce a půl teprve druhý atyp, který se mi podařilo objevit...
PS: zde je atypycké vše, provedení koruny, lva, postavená S! Jiný opis...

..dost mi to připomíná ten groš, který mi nahradil tu mou třináctku, kterou prodávám. Ten stávající je sice hezčí, ale bohužel je také podle kresby hlavy lva docela špatně prokazatelný, zda to třináctka je, nebo není. Průšvih je, že některé čtrnáctky, ač to třeba v tabulce nakresleno není, mají také pod korunou mezeru. Také by to mohla být čtrnáctka n, kde má lev lycousy a podle Hánovy knížky-fotek je dost podobný, ale tam je koruna s lístky nahoru. Třináctka má ale zase korunu poměrně vysokou a tady je právě jako u pozdních čtrnáctek. Spíše, podle dojmu bych to asi zařadila k těm pozdním čtrnáctkám. Nevím, třeba jsem úplně vedle...

Přesunu ho sem pro lepší srovnání... koruna je opravdu jiná...
[
](http://img.janforman.com/j0061qkd.JPG)[

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.