Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#2521 1. 8. 2011, 10:37

OK, po delší odmlce tady dám opět toho Vaška, co Korunka řešila, zda je či ení něčím zajímavý.......trochu jsem jej vyčistil, bohužel se kousek odlomil.....co naplat......líp to v tomto pochmurném počasí nešlo nafotit.....jen dodám, že to N-ko nejde rozpoznat.......Tak co ty na to Korunko.......asi zůstanem jen u té XIV.-tky.....

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#2522 3. 8. 2011, 10:28

Hm, tak je to pravděpodobně XlV.c/3 . Nebyla jsem si jistá liliemi v koruně. Nedivím se, každá je jiná 😁 Náznak N vidím a je obrácené. Bohužel když byl špinavý, vypadalo to, že tam není písmenko V, ale je tam, takže zajímavost bohužel žádná...

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#2523 3. 8. 2011, 21:43

Díky ti Korunko za koment....sice jsi mě nepotěšila, ale nezoufám....
Mám tady tři grošíky...dle mého jsou to XIV.....původně jsem si myslel, že jde ve všech případech o h/1, ale čím dýl na ně koukám, tak jsem z toho větší jelen.....pokud dobře vidím, tak každé N-ko je jiné....na groši č.2 mi příjde, že to N je podle Hány N-10 - obrácené, kosý dřík dole....nebo špatně vidím...? Ta červená šipka je omyl....trochu jsem zazmatkoval....😳 ( přišlo mi, že jsou tam dvě I v opise, ale až pak mi došlo, že je to součástí písmene C.....😆 ). No jo, když ono to I-čko je pokaždé jíné....

Obrázky:

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#2524 3. 8. 2011, 21:46

A ještě přidám detaily......

Obrázky:

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#2525 4. 8. 2011, 09:31

:mrgreen: podle toho, co vidím, a moc toho nevidím, bych to určila, tedy první a třetí jako h nebo i. Bohužel přeci jen ty fotky jsou na mne dost malé. Pokud má ta trojka ve slově Pragenses A bez dříku, tak spíše i. Co se týká zubů, byly nejspíš dorývány do razidla dodatečně a záleželo spíše na rytci, kolik jich tam udělal, takže bych v tomto případě, před tímto rozpoznávacím znakem, nejspíš upřednostnila opis. Po pravdě ani na těch detailech počet zubů nevidím jistě 😉
Ten druhý mi připadá, že má jinou korunu. Není tak kónická, ale přitom je nižší a připadá mi, že má jednoduché lilie, takže něco z první poloviny.
PS: kurník, tobě se ty čtrnáctky nějak líbí. Pražskýh grošů Václava lV. jsou statisíce, nebo snad miliony, je snad 200 variant a ty kupuješ ten nejčastější typ, samé čtrnáctky. Jestli to nezměníš, tak tu z toho asi zblbnu 😆 😆
PS: někdo to překontrolujte 😉

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#2526 4. 8. 2011, 19:16

Tak začnu nějak popořadě reagovat......
Co se týče fotek a jejich rozměrů....ať dělám co dělám, tohle je asi max. co zvládnu....( kdyby někdo měl " návod " na lepší fota, prosím postup na mail....).
Shodneme se na tom, že jsou to XIV.-tky. U té trojky je A opravdu bez dříku.
K zubům nemám co dodat...u XIV. je to moje noční můra....😐
Udělal jsem na sluníčku snad lepší fota, přikládám.....tak snad to teď bude čitelnější....
PS:čtrnáctky.....já vím, že teď tu dávám především tyto typy, ale co mám dělat? koupil jsem konvolut a je jich tam prostě moc....😁 No, furt lepší, než aby nebyly....ne?! No uvidíme co v další várce bude.....Aha, ty už to vlastně víš...🙄 ......zase XIV.-tky....😁 😁 😁

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#2527 4. 8. 2011, 19:19

Tak znovu a snad líp......😳

Obrázky:

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#2528 4. 8. 2011, 20:04

..eee, neee, znovu už né 😞
Teď nemám čas to znovu kontrolovat, tak prosím někoho jiného, ale myslím, že z toho, co jsem ti napsala před tím to už určíš velmi snadno. Ta varianta, kde je A bez dříku bude i, podvariantu už určíš snadno, zuby nejsou bezpečně vidět u žádného, spíše je to vada ražby, že nejsou vidět. U dalšího bych to viděla na to h nebo i. No a ta prostřední by mohla být b nebo c. (koruna mi připadá dokonce jak desítková s liliemi na vysokých stopkách, ale je to jen dojem)
..s tím focením- nastav si foťák na větší rozlišení a pak ti vyfotí velké fotky. Já fotím na maximálním a pak je trošku zmenším v programu "malování" aby nebyly tak strašně velké a uložím je do úložiště obrázků. Takže pak po kliknutí na malou foto se ti otevře velká a jsou vidět detaily. Když se klikne na tvou, je stále malá 😕 Bohužel na to, v jakém stavu se PG Vaška nacházejí, jsou dobré fotky pro určení bohužel potřeba. Jen tak mimochodem, tyhle jsou trohu lepší 😁

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#2529 4. 8. 2011, 20:08

Tak já se polepším......😳 😳 😳 Děkuju. 😉

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#2530 4. 8. 2011, 20:10

Ta prostřední bude nejspíš b/1. Koruna je celkem široká a předpokládám tam tupé N, ve jméně panovníka. (v prostřed N je pravděpodobně vada)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.