Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

:shock: ......jen jsem suše polkl.....
A teď ještě Tenzor a jdu si to hodit...........😞 👿

To by bylo trapný po tobě chtít ho..........

No, trošku jsem to vydýchal a vložím nejdříve lepší fotky mých předchozích grošů.....To jen aby Archy věděl, že umím dělat lepší obrázky....😉
A přiložím nějaké další co mi přišly z ciziny......i ten Janův byl součástí...herdek...
Obrázky:

A teď ty další.....potěšíš i mě Korunko?😐
Obrázky:

Velmi rychle určeno (prosím někoho o kontrolu)
- ( nevidím zřetelně počet zubů, posílej fotky ve větším rozlišení, jsou moc malé!!!) mohl by být nejběžnější typ XlV.i/1 nebo 2
- podle protáhlé hlavy by to mohla být teoreticky desítka, X. b nebo c popř. XlV.c/1 Ale důležité znaky nejsou vidět. Vypadá to, že by to mohla být jedna z korun bez střední stopky.
- u toho třetího to chce lepší fotku aversu. Moc nemohu přečíst opis a ani co je v koruně za lístky.. (vypadá jako XIV.c )

Nebuď smutný, třeba jsem se spletla a je to něco běžného 😆 Jak to vůbec s těmi Vašky máš, ty sbíráš jen od každého typu po kuse, nebo jako já na varianty? Nějak mi nejde do hlavy, jak můžeš nabídnout variantu, kterou ještě nemáš... i když... stalo se mi něco podobného, možná ještě horšího. Měla jsem ve své sbírce typ XV. jenže jsem si nebyla jistá, zda to vůbec typ XV je, tak jsem se ho zbavila. No, po čase jsem zjistila, že to opravdu patnáctka byla. Do dnes žádnou nemám a ne a ne na ni narazit 👿 I když je více typů, které zatím nemám 😃

No, ono to bylo takhle....:
S Janem a Tenzorem jsme se domluvili a dali si scuka u nás v Jeseníku.....sedli na pivko, prošli kamenný obchůdek, něco poměnili a zase pivko.......no a já jim dal každému po grošíku ( co mi přišly z Ukrajiny...) jako poděkování za návštěvu.....byly den u mě a já prostě ještě neměl čas je projít všechny......to dělám až teď.....
No a Honza si prostě zobl tenhle.....Tenzore, hoď sem ten svůj......🙄 a uvidíme....
Jinak jak sbírám groše Václava? No, pomalu to přehodnocuju....nejprve jsem sbíral na kusy a teď přemýšlím o variantách.....na typy se snažím.....zatím......😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.