Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
20. 8. 2007
ano to je přesná terminologie Topa - doufám, že v podobném duchu zpracuješ i groše pradědečka toho pána podle kterého se jmenuje tato sekce
Zaregistrován
22. 4. 2007
Jacx: Jejda to bude trvat, přes víkend jsem si pohrál jenom s tím A a nějaký čas to zabralo. Teď čekám naknihu Němečkové než se pustím do dalšího.
Navíc ten malý lev vyletěl pár set nad můj limit pro groš ze Slovenska, takže chvilková ztráta motivace😞
Zaregistrován
20. 8. 2007
já Tě jen tak popichuju, ale je hezký, že ses chytil drápkem - nakonec z toho něco bude
máš naprostou pravdu - literatura a teoretická příprava je dost důležitá - vlastní aktuální zkušenost
krom Němčkové - nález z Černožic
podívej se také na D. Vorlová - Hromadný nález Pražských grošů z Hradce Králové - taky tam popisuje groše Václava II a nějaké varianty, ale přiznávám tuhle část knihy jsem dosud nestudoval
Zaregistrován
10. 6. 2006
Topa, Němečkovú by som chcel... 😞
Zaregistrován
22. 4. 2007
Jacx: Vorlovou mám, k Václavovi II. toho moc není, spíš tam popisuje pěkně JL
Archy: tady lze objednat o více jak stovku levněji, než na Aurei
Zaregistrován
10. 6. 2006
Ďakujem, pracujem na tom...
Zaregistrován
15. 7. 2007
na priklepni je jeden Vaclav IV. urcil sem ho jako pravdepodobne H XIV. i/2, mohl by byt i 4 a 6, ale zdalo se mi, ze te dvojce je to nejbliz...
Zaregistrován
22. 4. 2007
Tak mám nový poznatek, nečekat s příhozem na poslední sekundy, když je člověk na netu přes směrovou anténu wifi a venku fouká vítr 😠 😞
tenhle co mi unikl byl moc pěkný
Zaregistrován
7. 10. 2006
ano také jsem na něj koukal, určil jsem ho jako XIV l/1, kromě pěkného lva mě zaujala ta koruna, že má ty malé lístky v mezerách tak vysoké, že přečnívají nad spodní lístky velkých lilíí ! to jsem v Hánově typologii nenašel ...
Zaregistrován
22. 4. 2007
ta koruna bude 7ka
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.