Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Co naplat.....snad si alespoň spravím chuť v další várce........😕

No, tak si udělám takový souhrn......:
malé písmena v opise - už se to tu řešilo a bylo to u Archyho groše ( pokud se mýlím, omlouvám se, byl někoho jiného, ale už se to tady probralo.....)
chybějící měsíček - nějaký náznak tam je a jsem ochoten připustit jeho existenci 😆
koruna - když se pod lupou dívám na špičku, tak tam není po perle ani památka. To, že by mohla být setřelá mi nepříjde, protože by bylo zasaženo větší místo než jen tečka a zbytek netknutý.....V tomto směru nemám dost informací a těchto grošů jsem moc neviděl, takže nic určitě tvrdit nechci.....
Zítra sjedu své grošíky a uvidíme, co najdem...
Kdyby se někdo k tomu chtěl vyjádřit.....díky vám......😉

Ještě se vrátím k té perle.......Koukal jsem na Archyho grošík ( př.č.2333 ) kde je také malé I v opise Tercivs. Jenže tam je náznak, že perla je součástí písmene V.....kdežto u mého groše je to zcela jinak......perla by měla být mezi písmeny, pokud tedy není umístěna mimo. Podle mě tam nikdy nebyla....... a takže i já prosím, pokud má někdo podobnou variantu koruny.......díky

Jo, přesně tento myslím......Já mám za to, že tam nějaký náznak je, ale je to pouze můj osobní názor....prostě si myslím, že tam mírné zaoblení je, nepatrné sice, ale je.....a pokud už mám vlčí mlhu.....a chci vidět něco co není.....Nicméně pro porovnání s mým je to nepoužitelné......potřeboval bych vidět takovou korunu, která by byla co možná stejná s mou........

Supr! Díky......teď je jen otázka ( na kterou můžeš odpovědět pouze ty ) zda tam ta perla byla či nikoli a jak jsi jej vlastně určil......Já ho v ruce nemám, takže soudit z fota že tam perla byla či nikoli nemůžu......Ale supr....díky!

.....asi tam není........ale rozhodující slovo máš ty......

Čo sa týka Kucerovho groša, pripadá mi to ako na mojom (posielam detail) - bočné ľalie akoby chýbali, stredná tam určite bola...
[
](http://img224.imagevenue.com/img.php?image=953098354_koruna_122_816lo.jpg)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.