Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Celkově ten prostřední lev v rozpracované typologii mi přijde podezřelý a nejsem si úplně jistý, zda se jedná o originální ražbu. To provedení levé zadní tlapy a celkově lev vypadá spíš dvojrozměrné, ale může to být zachovalosti mince a foto.
kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz
Před pár dny mi jeden sberatel poslal foto krásně zachovalych PG VII. Tak ten kroužek v křížku u některých grošu opravdu není. Pořád si ale myslím, že jako rozlišovací znak používat se nedá.
kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz
Zajímavosti ale je, že u některých mincí je krásně vidět , které v u W se do raznice vyrazilo první, a které- druhé. Většinou pořadí jde od křížku první v a pak druhé. Někdy je to ale opačně. Koukal jsem se na další foto, a u části PG to nejde rozpoznat a vypadá , že se možná používalo i celé písmeno w.
A co teprve tenhle.. má hlavní znak - napojení nohy, zbytek je spíše velký lev..... Tohle byste dali jako samostatný typ malého lva?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.