Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
15. 7. 2007
jo archy kdyby se takhle tlachalo v tlacharne...
Zaregistrován
26. 7. 2007
tlacharen je boj🙂
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
3. 8. 2009
O jaký typ pražského groše se jedná?
Zaregistrován
6. 7. 2009
Sm 2
Zaregistrován
3. 8. 2009
Mohl by mi tady někdo doporučit nějakou literaturu o pražských groších Václava II.?
Zaregistrován
6. 7. 2009
Zadna podrobna typologie nebyla zatim vydana. Vetsinou se vychazi z prace od J.Smolika-Prazske grose a jejich dily. Ten rozdeluje grose Vaclava II. dle opisu na ctyri typy:
Typ1. Mezi WENCEZLAVS SECVNDVS neni zadne rozdelovaci znamenko:
[
Typ2. Mezi WENCEZLAVS SECVNDVS je tecka - to je ten vas.
Typ3. Ve slove WENCEZLAVS je obracene Z:
[
Typ4. Mezi WENCEZLAVS SECVNDVS je krouzek:
[
Nyni se objevil jeste dalsi typ v depotu ze Sedlce ktery ma mezi WENCEZLAVS SECVNDVS dva krouzky.
Zaregistrován
10. 6. 2006
... a potom je tu kopa atypov, o proveniencii ktorých sa vedú diskusie. Asi to neboli razby z Kutnej Hory, lebo sú absolútne iné. Pritom pravé a dobové. Inak Kucera to všetko popísal správne a je dobre že aj prakticky ukázal. Výborná práca priateľu...😉
Zaregistrován
15. 7. 2007
plus ty zajimave razby z polska, viz numlisty (zatim zahrnovane do tech atypu)... myslim, ze je otazka casu, kdy se o nich jako o atypech prestane mluvit 😁 😁 😁
Zaregistrován
6. 7. 2009
Neco jsem mel v databazi, jinak ja se grosum moc nevenuji, ale novou typologii Vaclava II. bych uvital.
Zaregistrován
3. 8. 2009
A šlo by sem dát nějaký odkaz na tu knihu J.Smolik - Prazske grose a jejich dily, ja jsem objevil tu knihu na bagruj,ale neslo to stahnout!
Mohl by mi nekdo poradit jak?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.