Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
15. 7. 2007
nic tajnyho... trosku se me nepozdavaji ty tmavy mista, bez kvalitni fotky nebo bez mince v ruce neni o cem mluvit... nejspis je to jen blbost, tim se netrap.
Zaregistrován
1. 5. 2009
Tak nevím. Buď se jedná o moderní padělek, nebo o originál, či dobový padělek. V 2. a 3. případě by mi to ani nevadilo, protože i dobové padělání má své kouzlo 😉 ale abych do toho rejpal jen proto, abych zjistil, zda je stříbrná, to se mi nechce. Zanesu to nějakému odhadci a pak se kdyžtak ozvu s výsledkem.
Zaregistrován
1. 5. 2009
Ale stříbro přece černá i normálně, ne ? 😉
Zaregistrován
12. 10. 2007
Ano stříbro černá,pokud je na něm patina je to dobré znamení.
Dneska má fůra lidí digitální foťák,chtělo by to znát někoho takového a požádat jej o vyfocení, o poslání na mail a pak vložení sem.
Zaregistrován
14. 10. 2008
Taky se mi nějak nezdá, vypadá to jako by se z něho loupalo stříbro, nebo nějaká barva. Pořádně se na ty fotky podívejte, mě to příjde jako kopie (padělek). Ale je to jen můj dojem, neříkám že jsem si tím jistý.🙄
"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"
Zaregistrován
15. 7. 2007
mno... to je presne co sem nechtel rict na plnou hubu😉
Zaregistrován
1. 5. 2009
Tak digitální foťák mám taky 😎 dokonce jsem tím fotil ty "lepší fotky". Ale nechápu jak mám udělat podle Vás lepší fotku než jsem udělal. Na to mi nestačil ani digitální cannon EOS 50D, který mám, protože nemám makroobjektiv a fotky byly rozmazané. 😲 Jinak co se týče hodnocení rozhodně jsem nečekal chválu podle toho co jsem tu viděl, protože grošů je opravdu dost a v bezvadném stavu. A jestli je to padělek, taky se nedá nic dělat - proto jsem chtěl slyšet Váš názor. 🙂 Ale je mi jasné, že se něco těžko posuzuje jen z fotky. Je to těžší než jsem myslel. Už mám v pondělí naplánovanou návštěvu jednoho znalce, a uvidíme. Každopádně díky všem za názory ! 😉
Zaregistrován
10. 6. 2006
To Limos: Tvoje zábery sú naozaj dosť zlé, nie je vidieť veľa. Nie sú dobre nasvietené a katastrofálne zaostrené. Ja mám obyčajný foťáčik na víkendové párty, ale fotím lepšie. Chce to aj cvik...😉
Ale ku grošu; groš je pravý. Nepostrehol som úplne presne čo sa vám ostatným na ňom nezdá, pokiaľ len čierne škvrny, tak tie sú v poriadku. Vyzerá to ako prepálené striebro? Je to celkom bežná vec, akýsi kaz striebra. Na grošoch Václva a II. sa objavuje menej často, častejšie na grošoch iných panovníkov, obzvlášť Václava IV. Tie mince potom ani "nezvonia", majú plechový zvuk, jednoducho to nie je ono.
Táto minca je v poriadku, teda pokiaľ za to môžeme považovať, že je nepekná, nedorazená s "prepáleným" povrchom...🙂 Ani ja by som za ňu tisícku nedal, ale tisícku by som stavil, že je pravá.
Zaregistrován
29. 8. 2007
Archie má pravdu, ja mám Panasonic LS-80, čo stál minulý rok v lete 3400 Sk a tiež mám lepšie fotky
Zaregistrován
1. 5. 2009
No nehlásil jsem se do soutěže o první místo pro kvalitu fotografie 😉 a psal jsem že to bylo focené narychlo. Pokud jste svoji první fotku s takovým detailem zvládli bezchybně, tak všechna čest. 😎 Každopádně co jsem potřeboval vědět jsem se dozvěděl a všem moc děkuji za názory. Mince už zaujímá místo v mé sbírce. 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.