Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Pokud jde o toho poláka ze souboru co jsem si dovolil dnes Tě na něj upozornit - tak podle mizerné fotky těžko říct, ale souhlasím s Tebou v úvahách o neměnnosti obrazu zvl. za Václava II.
Nejpravděpodobněji náhodná deformace - ale pro jistotu zkusím požádat obě strany zúčastněné na aukci o lepší foto.
Co myslíš Ty o groši V II Vorlová č. 6 ?

Myslel jsem právě to rozdělovací znaménko - vím, že budu opět nařčen ze spekulace - a oprávněně, ale na té fotce to na vadu ražby nevypadá.
Vnitřní kroužek, písmena i oba perlovce jsou dokonale vyražené a na fotce po vnějším kroužku není stopa.
Před časem tady takového v sekci JL představil Dracek - JL s dvojkroužky všudě kromě GRATIA REX kde byl patný jen vnitřní kroužek - spíše tečka - někteří z nás (včetně mne) jsme jej přesvědčovali, že je to nějakou chybou nedoražený kroužek na nejmladším groši JL Cn I./1.
Drackuv JL
[
](http://img169.imagevenue.com/img.php?image=62427_JanL_Av_122_1146lo.jpg)
Tohle vypadá podobně.
ZVláštní je, že paní Vorlová v zobrazení opisů má nakreslen jen jeden kroužek, ale v textu ani poznámkách to vůbec nekomentuje.
Chtělo by to mít ty mince v ruce. Dracek teda asi toho JL měl a říká, že ani stopa po druhém kroužku.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.